Житомир просить компенсації витрат на навчання дітей з районів » Новини Житомира
 
 


Житомир просить компенсації витрат на навчання дітей з районів

Автор: news_maker від 19-07-2017, 22:31, переглядів: 977

Житомир просить компенсації витрат на навчання дітей з районів

Члени виконкому Житомирської міської ради прийняли звернення до Житомирської обласної ради, районних, селищних рад та об’єднаних територіальних громад з проханням відшкодувати кошти на утримання вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх начальних закладів Житомира, які проживають за межами обласного центру. А таких серед дошкільнят – 914. В загальноосвітніх навчальних закладах Житомира загальну середню освіту здобувають 1774 учні, які зареєстровані в інших населених пунктах Житомирської області. Відповідно й державні субвенції на навчання приходять за місцем їхнього проживання, прокоментував ситуацію головуючий на виконкомі заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.
"З міського бюджету покриваємо витрати на їх навчання і ми не отримуємо жодної державної субвенції на це. Ми отримуємо субвенції тільки на дітей, які тут прописані. Ідея в цьому зверненні, це звернутися до обласної ради, селищних, районних рад, діти яких навчаються в місті Житомирі, а у нас вся інформація зібрана, про відшкодування".

Начальник управління освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук довів до відома членів виконкому, що за проведеними розрахунками вартість утримання однієї дитини дошкільного віку з міського бюджету складає 20 тисяч гривень (20,1 тис. грн.), а вартість утримання одного учня шкільного віку становить 15 тисяч (14,97 тис. грн.), із яких 10 тисяч гривень – це кошти освітньої субвенції, і 5 тисяч доплачує міський бюджет: Загальна сума, яка виділяється з бюджету Житомира на утримання дітей дошкільного та шкільного віку, що не проживають в Житомирі, але виховуються або навчаються в обласному центрі, складає в 2017 році 27 мільйонів 278 тисяч гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: