У Житомирі затримали серійного злодія-грабіжника » Новини Житомира
 
 


У Житомирі затримали серійного злодія-грабіжника

Автор: news_maker від 26-07-2017, 22:02, переглядів: 1 091

У Житомирі затримали серійного злодія-грабіжника

Правоохоронці встановили причетність раніше неодноразово судимого житомирянина до близько десятка грабежів та крадіжок з торгівельних місць та офісів, учинених ним упродовж червня-липня поточного року.
"На слід зловмисника працівники Управління карного розшуку ГУНП та підрозділу кримінальної поліції Житомирського відділу вийшли у результаті проведеного в обласному центрі комплексу оперативно-розшукових заходів. 34-річний житель Житомирського району уже тричі судимий, востаннє – у 2014 році за низку грабежів. З місць позбавлення волі звільнився трохи менш як рік тому й узявся за старе", – цитує заступника начальника ГУНП Житомирщини Валерія Бондаря відділ комунікації поліції Житомирської області.

Поліцейські встановили, що у червні рецидивіст вчинив щонайменше два грабежі, вирвавши з рук перехожих чоловіків мобільні телефони. У липні ж відзначився крадіжками з торгівельних місць, аптечного пункту, лікарні та загальноосвітньої школи у Житомирі. До приміщень потрапляв, пошкоджуючи металопластикові вікна, й викрадав звідти усе, що потрапляло на очі та що міг нашвидкуруч винести: з аптеки – ліки, з магазину – м'ясо, зі шкільного класу – ноутбук і т.д. Викраденими речами злодій розпоряджався на свій розсуд: щось залишав собі, щось перепродував. Таким чином виручав гроші на чергову дозу наркотику, оскільки є наркозалежним. Правоохоронці також встановили особу поплічника фігуранта у вчиненні крадіжок. Нині тривають заходи по встановленню його місцеперебування. Самого ж підозрюваного поліцейські затримали у його будинку, де провели санкціонований обшук. У результаті було вилучено низку речових доказів злодіянь і частину краденого майна. Окрім того, з присадибної ділянки затриманого було вилучено кілька кущів коноплі. Нарковмісні рослини направлені на експертне дослідження.
Нині триває досудове розслідування за фактами грабежів (ч.1 ст.186 ККУ), крадіжок, поєднаних із проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 ККУ) та вирішується питання про відкриття ще одного кримінального провадження за фактом незаконного посіву коноплі (ст.310 ККУ). Фігуранта затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом суд визначиться із мірою запобіжного заходу для нього. За чинним законодавством чоловікові може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

У Житомирі затримали серійного злодія-грабіжника
У Житомирі затримали серійного злодія-грабіжника

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: