В ОДА утворили комісію, яка прийматиме рішення про визнання бійців-добровольців АТО » Новини Житомира
 
 


В ОДА утворили комісію, яка прийматиме рішення про визнання бійців-добровольців АТО

Автор: news_maker від 27-07-2017, 15:58, переглядів: 1 047

В ОДА утворили комісію, яка прийматиме рішення про визнання бійців-добровольців АТО

Депутатський корпус майже одноголосно підтримав рішення, яким затверджено Положення про комісію та Порядок визнання бійців-добровольців АТО.

Комісія з визнання бійців-добровольців АТО є дорадчим органом при обласній раді та облдержадміністрації, який утворюється з метою визнання осіб, з числа мешканців Житомирської області, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту територіальної цілісності України, але у подальшому не ввійшли до складу військових формувань і правоохоронних органів, утворених відповідно до законів України.

До повноважень Комісії належить розгляд документів, заслуховування свідків, представників військових формувань, добровольчих батальйонів та громадських організацій, опрацювання наданих фото- та відео- підтверджень і прийняття відповідних рішень про визнання або відмову у визнанні бійців-добровольців АТО. Повноваження Комісії тривають до врегулювання питання визнання статусу учасника бойових дій особам з числа бійців - добровольців АТО на законодавчому рівні.

Затверджений Порядок визначає процедуру визнання бійцями-добровольцями АТО жителів області, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань.

Згідно з Порядком, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, і яка брала безпосередню участь у бойових діях. Для визнання бійцем-добровольцем АТО особа повинна надати відповідні документи, які розглядатимуться у місячний термін на черговому засіданні Комісії з визнання бійців-добровольців АТО. Відсутність документів згідно з визначеним переліком або їх недостовірність є підставою для відмови у визнанні бійцем-добровольцем АТО.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: