Протягом навчального року міська рада планує впровадити факультативні заняття з шахів » Новини Житомира
 
 


Протягом навчального року міська рада планує впровадити факультативні заняття з шахів

Автор: news_maker від 28-07-2017, 12:41, переглядів: 978

Протягом навчального року міська рада планує впровадити факультативні заняття з шахів

Протягом 2017-2018 навчальних років міська рада планує впровадити факультативні заняття з шахів для школярів та старших дошкільнят у навчально-виховних закладах міста. Відповідно готується спільний проект програми міського управління освіти та ДЮСШ №1 з розвитку дитячого шахового спорту у НВЗ.

«Шахи - один із інструментів інтелектуального розвитку дитини, розширення мислення та свідомості. Із розряду захоплення вони вже давно стали видом спорту, який тренує мозок. Ідея полягає у тому, що гра у шахи буде доступна абсолютно всім дітям, зможе створити новий простір для проведення вільного часу, сприятиме підвищенню загального інтелектуального рівня дітей. Особливо обдаровані та зацікавлені у цьому виді спорту діти зможуть продовжити навчання і підвищувати свій рівень з професіоналами - у спортивній школі»,- наголосив Матвій Хренов, заступник міського голови.

Програма має на меті навчити дітей азам шахового спорту, вивчення основ стратегії. Крім того, заняття шахами сприяють гармонійному всебічному розвитку особистості, розвитку уваги та аналітичного мислення.

Планується, що на факультативних заняттях дітей навчатимуть базовим поняттям та основним правилам гри, стратегії. Юні шахісти братимуть участь у турнірах різного рівня. Діти, які захопляться і виявлять особливу схильність і талант до шахів, зможуть продовжити заняття у спортивній школі або професійних клубах.

Попередньо очікується, що стартуватиме проект впродовж 2017-2018 років. Сама програма розрахована до 2020 року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: