Ігор Гундич доручив провести перевірки використання сільськогосподарських земель » Новини Житомира
 
 


Ігор Гундич доручив провести перевірки використання сільськогосподарських земель

Автор: news_maker від 28-07-2017, 17:40, переглядів: 1 193

Ігор Гундич доручив провести перевірки використання сільськогосподарських земель

Провести детальну інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення у всіх районах та перевірити використання тих земель, які не оформлені.

Таке доручення дав Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич управлінню агропромислового розвитку за результатами перевірки земель у перших двох районах – Пулинському та Черняхівському.

Адже результати інвентаризації земель невтішні для бюджетів. Підприємства за договорами сплачують лише 3-5% від нормативно грошової оцінки вартості землі. Втрати бюджетів величезні.

«Якщо підприємство використовує сотні гектарів землі, а платить за це мізер до бюджету, то у мене питання – кому вони платять? Такого «хазяйнування» в районах надалі я не допущу. Направляю перевірки по решті районах, без попереджень. Мене задовольнить лише один результат роботи робочої групи – збільшення надходження до бюджету», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

За інформацією начальника управління агропромислового комплексу ОДА Руслана Кирилюка, підприємства, які орендують земельні частки (паї) на території Очеретянської сільської ради Пулинського району та Горбулівської сільської ради Черняхівського району, сплачують орендну плату в розмірі 3-5% від нормативно грошової оцінки вартості землі. Ця ставка є найнижчою серед районів області.

Розмір сільськогосподарських земель, які не використовуються, у Пулинському районі становить 700 га та 538,7 га у Черняхівському.

«Для мене важливий результат інвентаризації. Пулинський і Черняхівський райони були пілотними у проведенні інвентаризації. А далі ніхто не знатиме, який район буде наступний. Про це знаю тільки я. Тому управління агропромислового розвитку спільно з головами РДА має провести цю роботу і показати мені результат – збільшення надходжень до бюджету», – акцентував керівник області.

Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич у червні ініціював створення робочої групи для вивчення питань про використання площ земель сільськогосподарського призначення та сплати податків до бюджетів всіх рівнів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: