Міська рада та прокуратура відстоюють право громади на водоспускну греблю в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Міська рада та прокуратура відстоюють право громади на водоспускну греблю в Житомирі

Автор: news_maker від 31-07-2017, 12:33, переглядів: 1 020

Міська рада та прокуратура відстоюють право громади на водоспускну греблю в Житомирі

31 липня, в прес-центрі міської ради відбулася спільна прес-конференція представників міської ради та місцевої прокуратури з питань захисту права територіальної громади на водоспускну греблю в місті Житомирі. Спікери заходу: директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш, прокурор Житомирської місцевої прокуратури Дарина Сороколат, представник КП «Житомиртеплокомуненерго» Руслан Погребняк.

Прокурор Житомирської місцевої прокуратури Дарина Сороколат повідомила, що Житомирською місцевою прокуратурою під час реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді встановлено підстави для звернення до суду з вимогою про повернення незаконно переданої у приватну власність греблі в м. Житомирі в районі «Паперової фабрики». Встановлено, що на розгляді у Господарському суді Житомирської області перебуває справа про банкрутство Підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика».

Вивченням матеріалів даної справи виявлено порушення вимог чинного законодавства під час реалізації водоспускної греблі в м. Житомирі. А саме: в 2016 році ліквідатор фабрики, всупереч вимогам чинного законодавства, включила до ліквідаційної маси підприємства та в подальшому реалізувала на аукціоні гідроспоруду, що ніколи не перебувала на балансі Житомирської паперової фабрики. Крім того, під час підготовки матеріалів для пред’явлення позовної заяви до суду місцевій прокуратурі стало відомо, що спірна гідроспоруду перебуває на балансі у Житомирської міської ради.

З метою збереження та забезпечення цільового використання гідроспоруди та безперешкодної роботи підприємств міста, діяльність яких залежить від нормального функціонування водоспускної греблі Житомирською місцевою прокуратурою з метою захисту інтересів територіальної громади подано до Господарського суду Житомирської області позовну заяву про визнання незаконними наказів ліквідатора Підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», визнання недійсними результатів аукціону, договорів купівлі-продажу гідроспоруди та витребування її на користь Житомирської міської ради.

Крім того, Житомирською місцевою прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків ліквідатором Підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», внаслідок чого завдано істотної шкоди інтересам громади міста, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 364-1 КК України.

В ході досудового розслідування на спірну гідроспоруду накладено арешт з недопущення її пошкодження та відчуження. На даний момент досудове розслідування триває.

Представник КП «Житомиртеплокомуненерго» Руслан Погребняк зазначає:

«Водоспускна гребля в Житомирі має стратегічне значення для територіальної громади міста».

«Спільними зусиллями міська рада та місцева прокуратура відстоюють право територіальної громади на водоспускну греблю в місті Житомирі», - наголосив директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш.

Міська рада та прокуратура відстоюють право громади на водоспускну греблю в Житомирі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: