На колегії департаменту фінансів обговорювали, як ліквідувати недостатність коштів на зарплату » Новини Житомира
 
 


На колегії департаменту фінансів обговорювали, як ліквідувати недостатність коштів на зарплату

Автор: news_maker від 3-08-2017, 11:17, переглядів: 1 222

На колегії департаменту фінансів обговорювали, як ліквідувати недостатність коштів на зарплату

За інформацією директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ганни Ємченко, на стадії формування бюджетів області була закладена недостатність коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ в розмірі понад 277 мільйонів гривень. Впродовж першого півріччя на зменшення цієї недостатності за рахунок вільних залишків коштів було спрямовано майже 81 мільйон гривень. Тим не менше, сума залишається завеликою і причини такого стану речей також відомі, зазначила Ганна Ємченко:
"Це, перш за все, не адекватна наявному ресурсу і поточній демографічній ситуації мережа бюджетних установ і закладів. В цьому контексті хочу також висловити думку про те, що на превеликий жаль, ми ще ніяк не можемо або, правильніше сказати, не хочемо відноситися до бюджетних коштів з прагматичним раціоналізмом. Ми проводимо масу видатків на утримання установ, які не можуть надавати населенню якісні послуги адекватно тому фінансуванню, що на них витрачається".

Оптимізація – справа важлива, та проводити її необхідно з розумом і враховуючи деякі місцеві особливості. Про це, зокрема, говорив начальник управління фінансів Овруцької райдержадміністрації Василь Дулько. Як відомо, Овруцький район – найбільший за площею в Україні і закриття деяких малокомплектних шкіл призводить до інших проблем:
"Є у нас, наприклад, Лучанківська школа, яка знаходиться практично за 60 кілометрів від Овруча. Щоб здійснювати підвіз цих учнів, яких є 43, до Покалівської школи І-ІІІ ступенів, це 40 кілометрів. Я розумію, що процес демографічний ми не покращимо, воно все до того йде, але на сьогоднішній день для того, щоб оптимізувати мережу загальноосвітніх шкіл, виникає, дійсно, комплекс питань. Починаючи від автобусів, дякуємо, були придбані на умовах співфінансування автобуси, але треба зрозуміти, що такі автобуси в ті дороги не підходять".

В Овруцькому районі на сьогодні недостатність коштів на виплату зарплати бюджетникам становить приблизно 20 мільйонів гривень, сказав Василь Дулько. Наприкінці минулого тижня її вдалося зменшити на понад п'ять мільйонів – ці кошти виділили на сесії районної ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: