Поради лікарів, як пережити спеку » Новини Житомира
 
 


Поради лікарів, як пережити спеку

Автор: news_maker від 4-08-2017, 06:05, переглядів: 1 673

Поради лікарів, як пережити спеку

На найближчі дні синоптики прогнозують надвисоку температуру повітря, +35-37 градусів. За такої погоди людина може зазнати сонячного або теплового удару. Задля уникнення небезпеки, варто обмежити перебування на сонці з 12.00 до 16.00 години.
Перші ознаки сонячного або теплового удару – слабкість, відчуття втоми, головний біль та запаморочення. Температура тіла може піднятися до 39-40 градусів. Можуть виникати судоми і непритомність. Тому вкрай важливо надати потерпілому першу допомогу. Насамперед необхідно транспортувати його у прохолодне приміщення, покласти на спину, зняти одяг і відкрити всі вікна у приміщенні. Потрібно дати потерпілому випити мінеральної або чистої води.
Серед основних заходів з профілактики теплового чи сонячного ударів потрібно пам’ятати і знати наступне: Одяг повинен бути з натуральних тканин, зручний, світлих відтінків. Обов'язковим елементом гардеробу влітку є легкий головний убір. Рекомендовано пити не менше 2,5-3 л рідини на день. Це може бути будь-яка рідина з температурою 18-20 градусів. Вживати її бажано кожні 40-50 хвилин по 100-200 мл. Якщо спека не дає заснути, за кілька годин до сну складіть постільну білизну в поліетиленовий пакет і покладіть її у холодильник. Якщо немає кондиціонера, можна зволожувати повітря в приміщенні за допомогою пульверизатора. Можна завісити вікна та двері вологою тканиною. Закрийте всі штори і жалюзі. Потрапляючи в приміщення, сонячне світло піднімає температуру на 3-10 градусів. Можна наклеїти на шибки сонцезахисну дзеркальну плівку. Якісна плівка затримує ультрафіолет майже на 99%, а інфрачервоне випромінювання – на 40-80%.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: