Для Чуднівської райлікарні харківські спеціалісти виготовили спеціальне медичне обладнання » Новини Житомира
 
 


Для Чуднівської райлікарні харківські спеціалісти виготовили спеціальне медичне обладнання

Автор: news_maker від 8-08-2017, 17:29, переглядів: 1 281

Для Чуднівської райлікарні харківські спеціалісти виготовили спеціальне медичне обладнання

У Чуднівській центральній райлікарні встановили нове сучасне обладнання – інноваційну фотонну матрицю для лікування та профілактики найпоширеніших захворювань пацієнтів. Для придбання цього унікального апаратного комплексу, розробленого харківськими науковцями, з районного бюджету виділили 100 тисяч гривень. В основі фототерапевтичної дії новітнього пристрою використовується випромінювання різних оптичних діапазонів світла, каже заступник головного лікаря Чуднівської райлікарні Ігор Галівода:
"Прилад працює, використовуючи світлові хвилі різної довжини, які відповідно і діють на організм людини. Апарат не має побічних дій і його можна застосовувати при різній супутній патології. Тому у випадках, коли інші методи лікування багатьом хворим бувають протипоказані, саме цей пристрій можна використовувати ефективно".

Для Чуднівської районної лікарні фотонну матрицю виготовили в спеціальній лабораторії Харківського медичного університету за індивідуальним замовленням , адже їх серійне виробництво поки ще не налагоджено. Універсальний апарат має світлодіодні пристрої для лікування різних захворювань, підкреслює медсестра фізіотерапевтичного відділення райлікарні Анастасія Дячук:
"Цей багатофункціональний апарат має декілька насадок, а саме - для діабетичної стопи, голови, горла та хребта. Прилад користується популярністю серед пацієнтів, котрі приходять до нас і хочуть дізнатись якомога більше інформації про фотонну матрицю. За робочий день на цьому пристрої лікується десять хворих і процедура для кожного з них триває півгодини. Курс лікування – не менше 14 днів, впродовж яких люди відчувають покращення свого стану здоров’я".

Одними з найперших випробували нове обладнання хворі на цукровий діабет, котрі мають супутні ускладнення, зокрема, так звану «діабетичну стопу». Полегшення відчули одразу ж, стверджують пацієнти:
"Відчуття дуже приємні, відчувається тепло в ногах та приплив сил. Апарат значно покращує циркуляцію крові в нижніх кінцівках, завдяки чому стало легше ходити і не так затерпають ноги. Це дуже потрібний пристрій".

Наразі півтори тисячі жителів Чуднівського району уражені тільки цукровим діабетом, десятки тисяч мають інші складні захворювання. Варто наголосити, що лікування за допомогою фотонної матриці в Чуднівській центральній райлікарні проводиться безкоштовно.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: