На фестивалі "Пісенний Спас" в Житомирі очікують до 20 тисяч відвідувачів » Новини Житомира
 
 


На фестивалі "Пісенний Спас" в Житомирі очікують до 20 тисяч відвідувачів

Автор: news_maker від 10-08-2017, 20:57, переглядів: 1 668

На фестивалі "Пісенний Спас" в Житомирі очікують до 20 тисяч відвідувачів

За тиждень в Житомирі стартує ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв "Пісенний Спас" ім. Володимира Шинкарука. Організатори обіцяють масштабну культурну подію з різноманітними заходами та розвагами людей різного віку.
Впродовж чотирьох днів з 17 по 20 серпня в міському Парку культури та відпочинку ім.Ю.Гагаріна працюватиме Фестивальне містечко. На малій сцені щодня з 11.00 до 22.00 години триватиме Мистецький марафон, де виступатимуть колективи та виконавці з Житомирщини та гості з інших українських міст. Літературна алея збере як авторів-початківців, так і відомих літераторів, які 19 та 20 серпня влаштують читання. Художники, майстри народної творчості представлять свої роботи на художній алеї. Там можна буде не лише придбати той чи інший виріб, а й взяти уроки у досвідчених майстрів. В цьому році на фестивалі почнуть створювати "Спасівський рушник". На ньому гості фестивалю залишатимуть свої підписи, які згодом будуть вишиті, пояснює відповідальна за облаштування виставки вишиванок та створення "Спасівського рушника" Людмила Чеботарьова:
"Вишивати розпочнемо його безпосередньо на алеї митців, вишивати буде майстриня. Початок того рушничка буде орнамент із втіленням співочої пташки, родинного дерева. А потім учасник фестивалю буде розписуватися і ті розписи будемо вишивати. Для цього візьмемо, думаю, різні техніки вишивання, щоб було гарно і щоб це лишилося на пам'ять".

Новинкою фестивалю також стане спортивно-оздоровча зона, де виступатимуть спортивні клуби, а відвідувачам пропонуватимуть активний відпочинок та експрес масаж. Діятимуть на території Фестивального містечка дитячі майданчики, козацька локація, фуд-корти та лаунж-зона. Вхід на всі заходи – вільний, а на два великих концерти 19 і 20 серпня, які проходитимуть на літній естраді "Ракушка", – за запрошеннями. Вхідні квитки цього року надають, в першу чергу, творчій молоді Житомирщини, каже президент фестивалю "Пісенний Спас", заслужена артистка України Ірина Шинкарук.
"Пріоритетно ми зараз працюємо з громадськими організаціями і надаємо їм запрошення на концерти. Ми звернулися до губернатора з пропозицією адресно розповсюдити ці запрошення для творчої молоді і для соціально вразливих верств населення. Готується приїхати цілий автобус з міста Коростеня з творчою молоддю, з Новограда-Волинського, будуть представники інших районів Житомирщини. Окремо ми співпрацюємо з громадськими організаціями атовців і з родинами загиблих на Донбасі військових. Ми їх теж запрошуємо".

В рамках фестивалю відбудеться конкурс молодих виконавців авторської та естрадної пісні, а також конферансьє. Цього року для творчих змагань відібрали понад півсотні претендентів, виступи найкращих з яких глядачі побачать у вечірніх концертах. Там переможці конкурсу виступатимуть на одній сцені з досвідченими співаками, як то Ніна Матвієнко, Валентина Степова, Анжеліка Рудницька, гурти "Фрістайл" та "Авіатор".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: