Діти з різних районів Житомирщині приїхали відпочивати на Чуднівщину » Новини Житомира
 
 


Діти з різних районів Житомирщині приїхали відпочивати на Чуднівщину

Автор: news_maker від 15-08-2017, 15:36, переглядів: 1 298

Діти з різних районів Житомирщині приїхали відпочивати на Чуднівщину

У Чуднівському дитячому спортивно-оздоровчому таборі "Корчагінець" розпочалась четверта відпочивальна зміна. Цей заклад розташований у мальовничому куточку села Троща на території старовинного парку, який є пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Для зміцнення матеріально-технічної бази табору і комфортного відпочинку дітей цьогоріч використано 170 тисяч гривень з районного бюджету та спонсорські кошти, каже голова Чуднівської райради Павло Домашенко:
"Сьогодні діти мають відпочивати в сучасних умовах і тому створені всі умови для їхнього перебування та харчування. Закуплено новий посуд, постіль та інший інвентар. Ми робимо все можливе для того, щоб діти гарно відпочили й набралися сил перед початком навчального року".

Якщо протягом попередніх трьох змін у таборі перебувало майже 200 школярів із Чуднівщини та вихованці Потіївської школи-інтернату для дітей із функціональними обмеженнями, що у Радомишльському районі, то під час четвертої зміни тут набираються сил 140 дітей з восьми районів Житомирщини. Окрім цього, два тижні у таборі відпочиватимуть та змагатимуться між собою майже 50 юних шахістів з різних куточків України. Для розвитку творчих здібностей дітей та занять фізичною культурою і туризмом у спортивно-оздоровчому закладі створено всі необхідні умови, наголошує начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чуднівської райдержадміністрації Аліна Свідан:
"Для занять спортом у таборі є футбольне поле, баскетбольний та волейбольний майданчики, настільний теніс, більярд, басейн, ігрові майданчики з тренажерами. Для змістовного відпочинку дітей також є кімнати для занять музикою, гурткової роботи, спеціально обладнаний танцювальний майданчик".

Поряд із спортивними розвагами у таборі проходять різноманітні тренінги, майстер-класи, виставки-конкурси й інші культурно-мистецькі заходи. Цікаве дозвілля, збалансоване 5-разове харчування та цілюще повітря сприяє творчому розвитку, активному оздоровленню і фізичному загартуванню школярів, котрим дуже подобається відпочивати у таборі:
"Табір знаходиться у дуже гарному місці і тут – активний відпочинок, хороше харчування та багато нових друзів. Нам усім цікаво й весело".

Загалом за літній сезон у Чуднівському спортивному таборі "Корчагінець" оздоровиться біля 400 школярів нашої області. В основному - це діти учасників АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, які мають статус потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи та інших пільгових категорій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: