На Олевщині рятувальники знову ліквідовували займання торфу » Новини Житомира
 
 


На Олевщині рятувальники знову ліквідовували займання торфу

Автор: news_maker від 16-08-2017, 18:25, переглядів: 1 080

На Олевщині рятувальники знову ліквідовували займання торфу

У вівторок зранку до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Озеряни Олевського району на землях запасу Новоозерянської селищної ради виникло загоряння торфу.
На гасіння пожежі направили відділення вогнеборців 40 професійного пожежного посту селища Новоозерянка. На місці події було встановлено, що тліють поклади торфу глибиною 0,3 - 0,4 м на площі 0,06 га. Водних об’єктів поблизу не було, тож забір води на гасіння пожежі здійснювався з природної водойми, яка знаходиться на відстані близько 1,5 км від місця події.
Зусиллями бійців ДСНС о 19:30 пожежу ліквідовано. Ймовірна причина займання - необережне поводження з вогнем.
Відзначимо, що цього тижня це вже вдруге рятувальники ліквідовували пожежу на торфополях Олевського району, не допустивши її розповсюдження на значну площу. Фахівці ДСНС застерігають: у зв’язку зі спекотною погодою існує високий ризик виникнення пожеж в екосистемах, зокрема і на землях з торф’яними покладами. Пожежі на торфовищах вважаються одними із найнебезпечніших та затяжних. Важко піддаються гасінню. Засуха, вітряна погода, торфовий пил і суха трава сприяють швидкому розповсюдженню вогню на значні відстані. Причиною таких пожеж є як самозаймання торфу через високі температури, так і необережне поводження з вогнем людей. В суху та вітряну погоду навіть викинутий у траву недопалок чи уламок скла під дією променів може призвести до пожеж. Тому всім нам необхідно бути надзвичайно обережними у поводженні з вогнем.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: