На початок серпня на одне вільне робоче місце в області претендували п'ятеро безробітних » Новини Житомира
 
 


На початок серпня на одне вільне робоче місце в області претендували п'ятеро безробітних

Автор: news_maker від 19-08-2017, 12:43, переглядів: 1 121

На початок серпня на одне вільне робоче місце в області претендували п'ятеро безробітних

Таку офіційну статистику подає обласний центр зайнятості. Минулого року на цей час, за даними служби зайнятості, на одну вакансію було вісім претендентів. Причинами покращення показників називають зростання кількості вакансій та скорочення кількості зареєстрованих безробітних.
Кількість безробітних станом на 1 серпня 2017 року становила 15,7 тисячі.
Частка безробітних з вищою, базовою та неповною вищою освітою становить 38,0 %, професійно-технічну має 29,5 %, решта – загальну середню освіту.
За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації машин (19,8%), представники найпростіших професій та особи без професії (18,6%), працівники сфери торгівлі та послуг (14,5%), законодавці, державні службовці, керівники (14,1%).
На 1 серпня 2017 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у порівнянні з відповідною датою минулого року, зросла на 34,6 % та становила 3,3 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 477 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.
За видами економічної діяльності, найбільша кількість вакансій налічується на підприємствах та установах переробної та добувної промисловості – 37,2 %; торгівлі та ремонті – 19,0 %; у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні – 9,1 %.
За професійними групами, найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування устаткування та машин (21,1 %), кваліфікованих робітників з інструментом (19,7 %) та працівників сфери торгівлі та послуг (15,0 %).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: