Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції » Новини Житомира
 
 


Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції

Автор: news_maker від 22-08-2017, 18:15, переглядів: 1 408

Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції

Голова ОДА Ігор Гундич, як і обіцяв, взяв на особистий контроль темпи і якість виконання робіт на об’єктах, що фінансуються за рахунок ДФРР та місцевих бюджетів.

Так, в рамках робочої поїздки до Любарського району сьогодні, 22 серпня, керівник області оглянув приміщення Липненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, термосанація якої запланована до кінця 2017 року.

Голова ОДА одразу ж на місці дав доручення внести корективи в проект. Зокрема, це стосується зовнішнього вигляду школи після утеплення. Школа має бути на вигляд такою, щоб до неї хотіли ходити діти, – наполягає Ігор Гундич.

«З Державного фонду регіонального розвитку на термосанацію Липненської опорної школи у 2017 році виділено більше 2,5 млн грн, з районного бюджету виділяється 1,1 млн грн. Після тендерних процедур приступаємо до виконання робіт, які повинні бути проведені вчасно та якісно. Я обов’язково буду це контролювати. Для цього сьогодні я тут – щоб побачити, як виглядає школа «до» і як виглядатиме вона «після». А голова Любарської РДА має 2 рази в тиждень перевіряти об’єкт та доповідати про хід реконструкції. І думаю, що вже найближчим часом цей заклад ми не впізнаємо», – зазначив Ігор Гундич.

Також голова ОДА наголосив на тому, що в будь-якій справі головне – комплексний підхід: «Є котельня, зрозуміло, що школу потрібно утеплити, замінити вікна, перекрити дах. На наступний рік ми будемо змінювати внутрішній простір. Так як цей об’єкт – перехідний, то впевнений, що в кінці 2018 року ми побачимо не тільки гарний фасад, а й зміни у всередині закладу. Даю райдержадміністрації доручення – за той час поки ми будемо утеплювати школу, можна внести зміни в проект так, щоб ця школа мала яскравіший та більш привабливий вигляд. Аби діти хотіли отримувати знання із задоволенням, а вчителі – ефективно працювати в такому гарному закладі».

Цьогоріч 34 проекти в області реалізуються за підтримки ДФРР та за сприяння Мінрегіонбуду. Липненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, яка є опорною в Любарському районі, – одна із них.

Проектом передбачено утеплення стін приміщення та заміни частини вікон на енергозберігаючі, заміна покрівлі школи. На це в 2017 році спрямовується понад 3,6 млн грн із коштів ДФРР у співфінансуванні з місцевим бюджетом. Крім цього, школа цього року переведена на альтернативне паливо – 1,2 млн грн спрямовано на встановлення твердопаливного котла.

Ігор Гундич акцентував на тому, що на Житомирщині всі розуміють, що таке енергонезалежність та енергоефективність: «Сьогодні в області вже 68% котелень закладів освіти переведено на альтернативу. В опаленні закладів освіти половини районів області (у 12 із 23 районів) не використовується газ. В наступному році ставимо планку – твердопаливні котли встановити у 80% освітніх закладів Житомирщини».

Нагадаємо, що Ігор Гундич в рамках робочої поїздки до Любарського району 22 серпня оглянув соціальні об’єкти, які будуються та реконструюються за кошти Державного фонду регіонального розвитку, та ознайомився із роботою бюджетоутворюючих підприємств району.

Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції
Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції
Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції
Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції
Голова ОДА оглянув школу в Любарському районі до реконструкції

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: