Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду » Новини Житомира
 
 


Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду

Автор: news_maker від 24-08-2017, 18:00, переглядів: 1 428

Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду

Упродовж двох годин очільники районів, міст та об’єднаних громад разом з віце-прем'єром та обласною владою обговорювали проблемні питання впровадження реформи децентралізації на теренах області, якості роботи місцевого самоврядування, залучення ресурсів, виконання проектів та багато іншого.
Геннадій Зубко акцентував увагу на тому, що Житомирщина перебуває в трійці лідерів за кількістю створених об’єднаних територіальних громад. Однак, на його думку, наша область повинна бути також і в списку лідерів за темпами покращення якості наданих послуг. І відповідальність за це лежить на кожному з учасників процесу:
"Коли ми говоримо про повноваження, про додатковий фінансовий ресурс, я хотів би, щоб ви усі чітко пам’ятали ще і про відповідальність. Не лише стосовно впровадження реформи, але й по реалізації тієї політики, яку впроваджує держава. Це і питання соціально-економічного розвитку, це питання співпраці з нашими європейськими партнерами, які також допомагають зі створенням Центрів надання адміністративних послуг, але це і питання участі в конкурсах. Мова йде, зокрема, і про подачу проектів – сьогодні в нас Європейський Союз дає кошти, будь ласка: п’ять критеріїв – інфраструктура, підсилення людського потенціалу, тощо. Все, що ми можемо запропонувати, так що, будь ласка, давайте співпрацювати".

Запрошений на нараду програмний директор проекту U-LEAD від GIZ Бастіан Файгель, привітав Житомирщину зі сталим перебуванням у списку лідерів:
"Ми знаємо, що сьогодні Житомирщина є лідером серед об'єднань, ми знаємо, що наразі є 32 об'єднані громади, а на кінець жовтня їх буде 45. І це означає, що на жовтень місяць 57 % території Житомирщини буде покрито об’єднаними територіальними громадами. Мені здається, ми досягли того рубежу, коли повернення назад уже немає. Об'єднання триває, і на сьогодні ми повинні зробити так, щоб люди на місцях відчули результати цієї реформи".

Результат по області дійсно непоганий, погоджується голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, однак і працювати, за його словами, ще є над чим:
"Так, в загальноукраїнських рейтингах ми дійсно постійно ділимо перше-друге-третє місце з Тернопільською і Дніпропетровською областями, але є в нас ще такі райони, де дуже багато роботи. Так, наприклад, в Андрушівському районі під об’єднаними територіальними громадами на сьогодні лише 16 %, Бердичівському – 22 %, Коростенському – 25 %, Коростишівському – 13 %, Лугинському – 34 %, Черняхівському – 31 %, Чуднівському – 17,5 %, Малинському – 15 %, Романівському – 10 %, а в Ружинському районі в нас на сьогодні взагалі немає об’єднаних громад".

Разом з тим, Ігор Гундич переконаний, що навіть у цих районах незабаром вдасться досягти позитивних результатів.
Відзначимо також, що в рамках зустрічі з віце-прем'єром представники органів місцевого самоврядування змогли озвучити актуальні питання та запропонувати власні варіанти рішення тих чи інших нагальних проблем, які виникають у них в процесі реалізації децентралізаційної реформи.

Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду
Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду
Віце-прем'єр Геннадій Зубко провів у Житомирі робочу нараду

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: