Напередодні нового навчального року на Чуднівщині закрили дві школи » Новини Житомира
 
 


Напередодні нового навчального року на Чуднівщині закрили дві школи

Автор: news_maker від 29-08-2017, 17:44, переглядів: 1 033

Напередодні нового навчального року на Чуднівщині закрили дві школи

Головна причина – відсутність необхідної кількості учнів. Через негативну демографічну ситуацію, наповнюваність класів у цих малокомплектних навчальних закладах щороку зменшувалась. І хоча ще торік рішенням районної ради Короченській школі 1-2 ступеню, яка перебувала під загрозою закриття, було надано статус філії, однак і це не допомогло її повноцінному функціонуванню, наголошує голова Чуднівської райради Павло Домашенко:
"У минулому році Короченська школа була переведена у філію опорного навчального закладу - Чуднівської гімназії. Але, оскільки діти виявили бажання навчатись також і в інших школах, то через відсутність учнів ця Короченська філія була ліквідована як юридична особа".

Аналогічною причиною закриття Бейзимівської школи 1-2 ступеню також стало значне зменшення кількості учнів, підкреслює начальник відділу освіти Чуднівської райдержадміністрації Наталія Паращенко:
"Ухвалено рішення про оптимізацію навчального закладу і переведення дітей до інших шкіл, де є кращі умови для навчання та великі колективи. Про їх подальше навчання ми прислухались до побажань батьків. Бейзимівські учні продовжуватимуть навчання у сусідніх селах Вільшанка та Галіївка, куди буде організоване їх підвезення шкільними автобусами".

Питання щодо закриття навчальних закладів у Чуднівському районі обговорювалось з громадами сіл та батьками учнів. Після припинення статусу юридичної особи Бейзимівської та Короченської шкіл шляхом ліквідації, двохповерхові будівлі та шкільне майно, передані у комунальну власність місцевих територіальних громад. Зокрема, у Короченках з 1 вересня планується відкриття дитячого дошкільного закладу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: