В Коростені вандали пошкодили пам'ятний знак захисникам Вітчизни » Новини Житомира
 
 


В Коростені вандали пошкодили пам'ятний знак захисникам Вітчизни

Автор: news_maker від 30-08-2017, 18:52, переглядів: 1 176

В Коростені вандали пошкодили пам'ятний знак захисникам Вітчизни

Розташований цей об'єкт в музеї під відкритим небом, поблизу історичного комплексу "Скеля". Журналісти місцевого телеканалу Коростень ТВ у своєму сюжеті розповіли, що вандали зірвали з пам'ятника, встановленого на честь солдатів, які звільняли місто від нацистів, муляж автомата, переломили його навпіл та викинули неподалік. І це далеко не перший випадок плюндрування в музеї під відкритим небом, каже начальник відділу з питань цивільного захисту Коростенського міськвиконкому Олег Бошаков:
"Продовжується вандалізм стосовно військової техніки, гармат, гаубиць. На зенітці повідривали проводку, порозбивали прибори. Місяць тому від неї відірвали фарошукач. Ми його приварили таким способом, щоб неможливо було відірвати, але ж ні! Кілька днів тому вже відірвали захисний чохол з цієї фари, щоб потім розбити скло. Також на Т-64 порозбивали скло, повідкручували підфарники. Каменем просто ламають і розбивають техніку".
Умовно дії вандалів за метою поділяють на три групи. Перша – ідеологічна, коли знищується історична, релігійна чи національна спадщина. Друга – економічна, коли є мета продати частки зруйнованого. І третя – інстинктивна, коли людина руйнує чи спотворює цінності безпідставно. На думку Олега Бошакова, в руйнуваннях на території коростенського музею під відритим небом немає ідеології і тим паче економіки, оскільки частки зруйнованого не є цінними. Натомість акт вандалізму стосовно пам'ятника Молоді ХХ століття є яскравим зразком економічного вандалізму. З його тильного боку обідрано лист міді площею приблизно один квадратний метр. Це близько 15 кілограмів цінного металу. Журналісти коростенського телебачення поцікавилися думкою місцевих жителів стосовно вандалізму. Як виявилося, всі опитані коростенці категорично проти будь-яких подібних дій.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: