У Житомирі планують щороку відкривати по одному дитячому садочку » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують щороку відкривати по одному дитячому садочку

Автор: news_maker від 1-09-2017, 10:22, переглядів: 1 134

У Житомирі планують щороку відкривати по одному дитячому садочку

Принаймні, про такі плани на найближчі три роки сказав в інтерв'ю на телеканалі Житомир заступник міського голови Матвій Хренов. За його словами, ситуація з місцями в садочках напружена – на 100 наявних місць сьогодні 150 дітей. Історія виникнення проблеми відома: колишні численні відомчі дитячі садочки свого часу не вдалося зберегти в системі освіти і кілька років нестачі не відчувалося. Але з покращенням демографічної ситуації становище змінилося і виправити його швидко не вдається:
"Ми постійно відкриваємо нові групи. За останні роки було відкрито більше тридцяти груп. Але це не вирішує проблему загалом. Ми очікуємо в цьому році відкриття одного садочку, якщо я не помиляюся, на 320 дітей. Це 58-й садочок, який знаходиться в районі Крошні. Я думаю, в наступному році ми завершимо будівництво 32 садочку. І ми на сьогоднішній момент розробляємо план стимулювання співпраці з приватними садочками".

Полягає він у тому, щоб поширити практику, яка вже є у співпраці з приватними школами: коли дитина йде туди вчитися, місто виділяє певну суму коштів. Крім того, Матвій Хренов розповів, що ведуться перемовини з балансоутримувачами приміщень колишніх дитячих садочків щодо їх можливої передачі і відновлення там дошкільних закладів:
"Їх насправді дуже багато. І ми зараз активно ведемо перемовини із балансоутримувачами, тому що вони різні. Наприклад, неподалік вулиці Гоголівської є закинутий садочок і наразі йдуть активні перемовини, щоб ми цей садочок забрали в міську мережу і ми збираємося його відновлювати. Фактично, ми перед собою ставимо завдання на найближчі три роки це відновлення по одному садочку в рік. Ми зможемо заповнити мережу і вирішити питання цих місць".

На сьогодні у Житомирі 40 дитячих садочків, дошкільнята також відвідують шість навчально-виховних комплексів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: