У Великих Коровинцях долають наслідки буревію, який уже вдруге пронісся над селищем » Новини Житомира
 
 


У Великих Коровинцях долають наслідки буревію, який уже вдруге пронісся над селищем

Автор: news_maker від 1-09-2017, 10:38, переглядів: 1 768

У Великих Коровинцях долають наслідки буревію, який уже вдруге пронісся над селищем

Однак, якщо першою хвилею негоди було зруйновано електроопори, повалено дерева, пошкоджено дахи загальноосвітньої школи та житлових будинків і господарських споруд у майже 80 жителів населеного пункту, то цього разу найбільшого матеріального збитку нанесено мешканцям вулиці Садова. Люди ледве оговтались від першого буревію, а тут нове стихійне лихо, бідкається місцева жителька Зінаїда Аксюк:
"Місяць тому в нас був дуже страшний буревій, який знімав на дахах шифер і він літав повсюди. У будинках навіть вилітали вікна. Зруйнувало дуже багато сіновалів та хлівів. У мене теж було знищено дах на сіновалі. Нам тоді з району та селищної ради привезли шифер для перекриття дахів. Однак, тоді наш житловий будинок не зачепило, а вже цього разу пошкодило шифер на даху. У моєї доньки та сусідів теж побило шифер. Падав град такий великий, як горіх, а ще був сильний вітер і ми всі дуже злякались".

Хоча буревій тривав недовго, всього 5 – 7 хвилин, однак і цього часу вистачило для того, щоб накоїти шкоди та налякати людей. Цього разу серед місцевих жителів найбільше постраждало господарство Валерія Ворошилова:
"Я якраз був на подвір’ї і чув, як спочатку гриміло, потім почався буревій із сильним вітром та дощем, як стіна. Повністю розкрило дахи на хліві та сіновалі, а це більше 40 шиферин. Також знесло біля 20 шиферин з хліва мого сусіда, поламало дерева і накоїло шкоди в інших людей".

Наразі у селищі Великі Коровинці, Чуднівського району приступили до ліквідації наслідків негоди. Відповідною комісією обстежено всі постраждалі від стихії будівлі та складено акти з підрахунками збитків, які будуть відшкодовані коштом місцевого бюджету та благодійними коштами.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: