В Бердичеві встановили перший освітлювач пішохідного переходу » Новини Житомира
 
 


В Бердичеві встановили перший освітлювач пішохідного переходу

Автор: news_maker від 2-09-2017, 17:50, переглядів: 1 467

В Бердичеві встановили перший освітлювач пішохідного переходу

Як інформують журналісти місцевої телекомпанії ВІК, найбільш аварійно-небезпечний відрізок шляху по вул. Житомирській у вечірній і нічний час доби, обіцяють, буде освітленим. По обидва боки світильник мигає жовтим кольором, привертаючи увагу водіїв. Додаткову підсвітку, світлодіодні лампи, вмонтовано знизу – для забезпечення освітлення "зебри" у нічний і вечірньо-ранковий час. Все це має забезпечити водіям кращу видимість пішоходів на переході. Додаткове освітлення пішохідних переходів є дуже важливою складовою безпеки руху, каже заступник бердичівського міського голови Сергій Онофрійчук:
"Це практикується в багатьох містах. Ми також вирішили залучити цей досвід, особливо на тих пішохідних переходах, які не обладнані світлофорами і є найбільш небезпечними. Зараз ми опрацьовуємо з відділом поліції, спеціалістами, отримуємо їх рекомендації, де ще доцільно поставити і ми плануємо до кінця року не менше шести-семи таких самих освітлювальних приладів поставити на пішохідних переходах".

За словами заступника міського голови, бралося кілька зразків такого освітлювального обладнання. Наразі в якості пробного встановили прилад, вироблений на Хмельниччині. Коштує він майже 14 тисяч гривень. Бердичівляни за те, щоб на усіх небезпечних перехрестях були світлофори. Погоджуються з такою необхідністю і в міській раді, проте зазначають – коштів на це поки що не вистачає:
"Світлофорний об’єкт на сьогоднішній день коштує не менше 300 тисяч, щоб його встановити. Це великі кошт надзвичайно. Є ще ряд таких перехресть, де треба встановлювати світлофорні об’єкти. Будуть кошти, звичайно, ми з задоволенням поставимо ці об’єкти на всіх перехрестях", – сказав в інтерв’ю телеканалу ВІК заступник бердичівського міського голови Сергій Онофрійчук.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: