В Житомирі за державні кошти буде придбано 10 квартир для чорнобильців » Новини Житомира
 
 


В Житомирі за державні кошти буде придбано 10 квартир для чорнобильців

Автор: news_maker від 31-10-2012, 13:42, переглядів: 1 782

В Житомирі за державні кошти буде придбано 10 квартир для чорнобильців

Таке рішення прийнято сьогодні на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради. Відповідно черзі житло отримають інваліди – ліквідатори Чорнобильської аварії: "Безумовно, це – державні програми, так як і програма забезпечення афганців, так як і програма забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни. Виконком в даному випадку, і міська рада виконують функції місцевого самоврядування, яке проводить відповідно до Закону процедуру реалізації даного права людей" – зазначив міський голова Житомира Володимир Дебой.

Житло для ліквідаторів купується на вторинному ринку, його шукали самі черговики, а оплата здійснюється в межах передбаченого для Житомира на цей рік фінансування у 3 млн. 400 тис. грн. за Державною Програмою забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З цієї суми використано 1млн 486 тисяч на 10 квартир, відповідно щойно затвердженому рішенню, ще 3 квартири було придбано раніше. Начальник відділу по обліку і розподілу житлової площі Надія Кухнюк запевняє, що на залишок коштів у 1,5 млн. до кінця року планується придбати ще 5 квартир для чорнобильців.

Власне житло, або покращення умов ліквідаторам доводиться чекати десятки років, не зважаючи на задеклароване Законом право на отримання власної квартири, або покращення житлових умов. Загалом в черзі на першочергове отримання житла в Житомирі числяться близько ста ліквідаторів.

Для довідки.

Відповідно до житлового законодавства, житлом забезпечуються громадяни, які перебувають на черзі в порядку черги. Відповідно до затвердженого порядку, вартість 1 кв. м. житла не повинна перевищувати 4 456 грн., а площа квартири визначається за схемою 21 кв.м. на одного члена сім’ї + 10,5 кв.м. на одного сім’ю в цілому. За бажанням громадяни можуть придбати дорожче житло, самостійно доплативши різницю, - Інформує прес-служба житомирської міськради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: