Житомирське водосховище хочуть зарибити » Новини Житомира
 
 


Житомирське водосховище хочуть зарибити

Автор: news_maker від 14-09-2017, 19:07, переглядів: 1 323

Житомирське водосховище хочуть зарибити

Це будуть рослиноїдні види, такі як білий та строкатий товстолоб, білий амур. Вони активно споживають водну рослинність, завдяки чому суттєво зменшується чисельність зелених та синьо-зелених водоростей, а це, в свою чергу, сприяє покращенню якості води, інформує Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області.
Науково-біологічне обґрунтування щодо доцільності проведення робіт із меліоративного вселення рослиноїдних видів риб у Житомирське водосховище розробляє рибогосподарська науково-дослідна установа. Цей документ міститиме інформацію щодо необхідних обсягів зариблення водосховища рослиноїдними видами риб, достатнього для проведення біологічної меліорації шляхом боротьби із надмірним заростанням, що призведе до покращення санітарного стану водойми та якості води в ній.
За інформацією Житомирського рибоохоронного патруля, впродовж літа на Житомирському водосховищі сталося чотири випадки загибелі водних біоресурсів. В процесі візуального огляду місць, де була зафіксована загибель, було виявлено в загальній кількості понад шість тисяч. екземплярів мертвої риби. Результати лабораторних досліджень води та зразків риби показали, що в трьох випадках з чотирьох водні біоресурси загинули від нестачі вмісту розчиненого кисню у воді, що у свою чергу, було спричинено масовим розвитком зелених та синьо-зелених водоростей. Рибоохоронний патруль наголошує: зариблення водосховища проводитиметься не з метою отримання прибутку, а для забезпечення екологічної рівноваги у водосховищі, задоволення потреб населення у чистій якісній воді та безкоштовному любительському і спортивному рибальстві.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: