На Житомирщині лісівники хочуть ініціювати оголошення в галузі надзвичайного стану » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині лісівники хочуть ініціювати оголошення в галузі надзвичайного стану

Автор: news_maker від 15-09-2017, 15:44, переглядів: 1 112

На Житомирщині лісівники хочуть ініціювати оголошення в галузі надзвичайного стану

Це пов'язано з масштабами всихання лісів, повідомив під час зустрічі з журналістами начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський:
"Позаторішній показник – півтори тисячі гектарів всохлих, торішній – три тисячі 600, тільки за півріччя цього року – близько сорока тисяч гектарів всохлих лісів на території області".

В цілому по Україні цей показник за півріччя становить 142 тисячі гектарів, а це сім мільйонів кубометрів деревини, яка нині годиться лише на дрова. Причинами всихання науковці вважають, передусім, кліматичні зміни, що призвели до ослаблення традиційних для Полісся соснових насаджень, які тепер піддаються активним нападам шкідників. Начальник управління каже, що існуючі нормативні акти не дозволяють лісівникам працювати на упередження. Вони дають можливість лише прибирати повністю всохлі дерева, й то не одразу, в той час, як шкідники вже обживаються на сусідніх. Ситуація стає неконтрольованою, тому необхідні термінові і кардинальні заходи:
"Маючи такі показники по Україні, іншого варіанту як "підтягувати" медіа-простір і суспільство, наполягати на введенні надзвичайного стану в лісовій галузі. Буду звертатися до Ігоря Петровича Гундича, до Володимира Васильовича Ширми, щоб була проведена позачергова сесія обласної ради, не знаю, чи це можливо технічно, буду звертатися. І, як мінімум, наступного тижня, буде повідомлено вам, коли буде засідати комісія з надзвичайних ситуацій в області. На цю комісію ми будемо представляти ті дані, які чули ви і що ми пропонуємо, на чому наполягаємо для ліквідації цих проблем".

За словами Андрія Курінського, подібні заходи проводитимуться і в інших областях, які стикнулися із масштабним всиханням лісів. Спільним результатом має стати звернення до Кабміну та вже його рішення, які дадуть змогу хоча б зупинити темпи поширення проблеми.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: