Житомирщина замовила у МОЗ п’ять тисяч вакцин для профілактики сказу » Новини Житомира
 
 


Житомирщина замовила у МОЗ п’ять тисяч вакцин для профілактики сказу

Автор: news_maker від 21-09-2017, 11:46, переглядів: 839

Житомирщина замовила у МОЗ п’ять тисяч вакцин для профілактики сказу

Житомирська область на 2017 рік замовила у Міністерстві охорони здоров’я України 5 тисяч доз вакцин проти сказу, але вони поки не надійшли. У липні минулого року у міста та райони області надійшло 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату для профілактики сказу. Залишились вакцини у 7 районах та м. Житомир.

Про це повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський.

За його словами, Міністерством охорони здоров’я України зроблено замовлення на доставку в Україну вакцин для профілактики сказу, які надійдуть у рамках міжнародних закупівель за кошти держбюджету 2016 року. Міністерство очікує надходження цих вакцин у 3-4 кварталах поточного року.

«У липні минулого року Житомирська область отримала 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату - антирабічної вакцини РАБІПУР, які були розподілені по містах та районах області. Станом на 1 вересня 2017 року в області залишки минулорічної вакцини проти сказу є лише у Ружинському, Романівському, Радомишльскому, Любарському, Ємільчинському, Баранівському, Коростишівському районах та у м. Коростені. У м.Житомирі ця вакцина наявна тільки у ЦМЛ № 1 (16 доз для ревакцинації). Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації на 2017 рік було замовлено у Міністерстві охорони здоров’я України 5 тисяч доз вакцин проти сказу, але їх поки немає», – зазначив Сергій Березовський.

Також він додав, що протирабічна вакцина використовується для профілактики сказу і не є плановою: «Вакцина показана лише тим людям, які безпосередньо були покусані тваринами та яким лікар призначив курс профілактичних щеплень проти сказу. Наразі в області розпочато ревакцинацію 422 особам, (у тому числі й житомирянам), тобто їм робиться щеплення, яке проводиться п’ятикратно».

За даними Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, станом на 1 вересня поточного року в області зареєстровано 1239 випадків укусів тваринами людей. Всього виявлено 28 тварин, хворих на сказ: 13 лисиць, 12 котів, 1 собака, 1 єнотоподібний собака, 1 ВРХ (велика рогата худоба).

Основною причиною захворювання людей на сказ є пізнє звернення за медичною допомогою. При своєчасному зверненні постраждалого до закладу охорони здоров'я проводиться щеплення, що попереджує захворювання і врятовує життя. Також необхідно терміново інформувати працівників ветеринарної медицини про зміну поведінки домашніх тварин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: