Медики Житомира в найближчий час отримають заборговану їм зарплату » Новини Житомира
 
 


Медики Житомира в найближчий час отримають заборговану їм зарплату

Автор: news_maker від 26-09-2017, 19:13, переглядів: 1 267

Медики Житомира в найближчий час отримають заборговану їм зарплату

Гроші в розмірі 13,8 мільйонів гривень були виділені цього вівторка з місцевого бюджету на позачерговій сесії Житомирської міської ради. За словами заступника міського голови Житомира Матвія Хренова, медичні працівники не отримали виплати за вересень місяць. Виділені кошти дозволять погасити цю заборгованість. В жовтні ж ситуація може знову повторитися. Забезпечення зарплатою медпрацівників – це обов’язок не органів місцевого самоврядування, а держави. Проте в останні роки є тенденція до недофінансування державної субвенції на ці виплати. В Житомирі до кінця року на зарплати медикам не вистачає 63 мільйони гривень. І подібна ситуація по всій Україні, констатує Матвій Хренов:
"В Житомирській області дефіцит по заробітній платі складає від 140 до 167 мільйонів гривень. Подібна ситуація по всій країні. Ще у вас було питання, що радить МОЗ (Міністерство охорони здоров'я – ред.) робити? У них дуже проста відповідь – проводьте скорочення. Згідно їх скорочень треба закривати одну лікарню, а хто буде надавати медичні послуги?".

Обговорюючи питання погашення заборгованості за рахунок коштів місцевого бюджету, депутати міськради шукали варіанти вирішення у майбутньому проблеми недофінансування. Були пропозиції активно діяти і їхати представникам фракцій до уряду, написати звернення із викладенням ситуації персонально до кожного депутата ВРУ. Депутати міськради проголосували за ідею подати позов до суду щодо невиплати в повному обсязі державою субвенції на зарплати медикам.
"Позов готовий, ми його вже відпрацювали. Ми вивчили досвід міста Славута, яке судилося по перевезенням і виграло суд, але не отримало ніякої компенсації. Ми відпрацювали з юристами лінію поведінки в суді, нам треба встановити факт невиконання МОЗом і Мінфіном своїх повноважень", – прокоментував ситуацію міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Також в міській раді повідомили, що вони готують листи і візити до Києва стосовно фінансування зарплати медикам на наступний рік. Адже, виходячи з проекту бюджету на 2018 рік, ситуація виглядає ще більш сумною – дефіцит по зарплаті медичних працівників може скласти 80 мільйонів гривень, поінформував Матвій Хренов.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: