У разі прийняття Закону про пенсійну реформу до кінця жовтня обіцяють зробити доплати до пенсій » Новини Житомира
 
 


У разі прийняття Закону про пенсійну реформу до кінця жовтня обіцяють зробити доплати до пенсій

Автор: news_maker від 28-09-2017, 13:53, переглядів: 849

У разі прийняття Закону про пенсійну реформу до кінця жовтня обіцяють зробити доплати до пенсій

Верховна Рада України ще 21 вересня повинна була прийняти цей закон, який передбачає підвищення пенсій для 9 мільйонів пенсіонерів України вже з 1 жовтня. Проте розгляд питання перенесли на 3 жовтня. Якщо народні депутати встигнуть вчасно розглянути всі поправки до Закону про пенсійну реформу, пенсіонери зможуть до кінця жовтня отримати вже перераховані пенсії, каже начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський. Тобто за графіком виплатять поточні пенсії, а у разі прийняття Закону будуть здійснені доплати.
"Ми чекаємо прийняття цього Закону в перших числах жовтня і тоді ми в змозі буквально за лічені дні провести роботу, виготовити додаткові відомості і провести виплату вже в жовтні місяці, але це буде проведено десь до 25 жовтня. Тобто хто 4 числа получить поточну за жовтень, значить він має ще до 25 числа по додатковій відомості одержати ще доплату, якщо така буде передбачена цим законом".

Сьогодні в області 85 % пенсіонерів отримують пенсії в розмірі до 2 тисяч гривень. Відповідно до законопроекту, підвищення пенсії може коливатися від 10 до 1000 гривень, на це будуть впливати два основних чинники: коефіцієнт зарплати та стаж, пояснює начальник головного управління Пенсійного фонду в області. Також в проекті Закону передбачено зняття обмеження щодо виплати пенсії працюючим пенсіонерам. Якщо сьогодні їм платять 85 % від пенсії, то за новими нормами мають платити всі 100 %. Також такі обмеження будуть зняті з пенсіонерів, які отримують спецпенсії. Гроші на всі ці виплати є, запевняє Іван Заінчковський:
"В цілому, за повідомленням Пенсійного фонду України, перевиконання доходної частини бюджету Пенсійного фонду склало 14 мільярдів гривень. цього повістю достатньо для виплати підвищених пенсій з жовтня по грудень місяць, якщо такі підвищення будуть затверджені. В області на підвищення пенсій необхідно десь 400 мільйонів гривень. і на цю суму в області також за вітних період є вже перевиконання доходної частини бюджету Пенсійного фонду області. тобто коштів достатньо".

Що стосується поточних пенсій, то їх виплата має розпочатися 4 жовтня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: