На Житомирщині створили обласний штаб з ліквідації наслідків всихання хвойних лісових насаджень » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині створили обласний штаб з ліквідації наслідків всихання хвойних лісових насаджень

Автор: news_maker від 29-09-2017, 21:04, переглядів: 1 223

На Житомирщині створили обласний штаб з ліквідації наслідків всихання хвойних лісових насаджень

Лісівники області просять оголосити надзвичайний стан через загрозу знищення лісів. На сьогодні на Житомирщині налічується більше 40 тисяч гектарів всохлих насаджень, що завдає значних збитків, як економічних, так і екологічних. Всихання є наслідком кількох факторів, серед яких і дія шкідників-короїдів, каже заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Яна Хрустальова:
"По-перше, йдуть зміни в кліматі – суттєве підвищення температурного режиму. По-друге, одним з основних є такий момент, як опускання ґрунтових вод. Якщо коренева система звикла, що на певному рівні є вода, то на сьогоднішній день ситуація змінилася – рівень вод суттєво впав. Є ще один момент – доволі неоднозначний, бо екологи з нами не погоджуються. Але лісівники стверджують, що масове розмноження короїда відбувається ще і через те, що ми не здійснюємо санітарних рубок в період тиші – це перші два місяці літа. Екологи настоюють, що ми в той період не маємо права рубати, а короїд якраз тоді і здійснює свою біологічну активність".

Аби врегулювати ситуацію, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення створити обласний штаб з ліквідації наслідків всихання хвойних лісових насаджень та запровадити облік пошкоджених ділянок включно з терміновим обстеженням ділянок, які перебувають в зоні ризику ураження.
Також в облдержадміністрації збираються підготувати лист до Кабінету Міністрів України і Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо призупинення дії деяких законодавчих документів, завдяки чому буде знято певні обмеження на санітарні рубки лісів.



На Житомирщині створили обласний штаб з ліквідації наслідків всихання хвойних лісових насаджень

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: