Житомир закупив майже 90% матеріалів для посипки доріг зимою » Новини Житомира
 
 


Житомир закупив майже 90% матеріалів для посипки доріг зимою

Автор: news_maker від 4-10-2017, 21:34, переглядів: 1 049

Житомир закупив майже 90% матеріалів для посипки доріг зимою

Директор міського КП "Управління автомобільних шляхів" Сергій Янушевич повідомив на засіданні штабу з підготовки до опалювального сезону, що підприємство придбало 840 тисяч тон солі, а це 12 вагонів, та 6 тисяч тон піску. До кінця цього тижня на підприємстві обіцяють підготувати піщано-сольову суміш. Нею будуть посипати нецентральні вулиці міста. Основні ж міські дороги та тротуари збираються обробляти спеціальним мінералом бішофітом або його аналогами, каже Сергій Янушевич:
"Найближчим часом буде оголошений тендер по закупівлі бішофіту або його аналогу – магнію хлору, це реагент, яким ми будемо засипати центральні вулиці і тротуари міста. Їх ми плануємо обробляти тільки цим реагентом, для того, щоб наступною весною не мали таких проблем".

Весняними проблемами Сергій Янушевич назвав залишки піщано-сольової суміші на дорогах. Від згаданого реагенту таких залишків просто не буде. А економія від того, що не потрібно збирати та вивозити зимове сміття з доріг має скласти 3 мільйони 200 тисяч гривень, озвучив цифри Сергій Янушевич. Всього ж на закупівлю закупівлю бішофіту чи його аналогів з міського бюджету виділено 2 мільйони гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: