В Житомирі відкрили центр допомоги дітям, які вчинили правопорушення » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відкрили центр допомоги дітям, які вчинили правопорушення

Автор: news_maker від 9-10-2017, 15:17, переглядів: 953

В Житомирі відкрили центр допомоги дітям, які вчинили правопорушення

Це Центр ювенальної пробації неповнолітніх, які отримали покарання за правопорушення, але не були позбавлені волі. Сьогодні на обліку Центру ювенальної пробації Житомира перебуває 11 неповнолітніх – 9 хлопців та 2 дівчат. За програмою тут вони проходитимуть заняття з управління гнівом, керування емоціями, вирішення конфліктів, пояснює директор центру ювенальної пробації Катерина Камлук:
"Наразі вони мають такі обов'язки, як реєстрація. Вони приходять до нас раз на тиждень для цього. Також ми для них проводимо тренінги, заходи, які допоможуть їм в подальшому не вступати в конфлікт із законом. Ці програми з наступного року вже будуть обов’язковими. Також судді прописуватимуть їх у вироку".

Центр ювенальної пробації – аналогічний до канадської моделі центрів відвідування для неповнолітніх. Саме Канада допомагає відкрити подібні центри в Україні. Перший такий пілотний проект був реалізований в 2011 році в Мелітополі. З врахуванням позитивних результатів було вирішено відкрити такі центри ще в кількох містах України, в тому числі і в Житомирі.
"Не випадково серед тих регіонів обрано Житомир, тому що наші канадські партнери, перед тим як відкривати ці центри робили дуже щільний аналіз не лише наших бажань, не лише кількості дітей, які потрапляють у конфлікт із законом, а ще й ставлення громади та правоохоронних органів до питань профілактики злочинності серед дітей. На їх думку, Житомир був одним із тих міст, де є розуміння не лише кримінально-виконавчої інспекції або поліції, а всієї громади, яка хоче в цьому питанні бачити зміни", – зазначив Олег Янчук, директор департаменту пробації Міністерства юстиції України.

Центр ювенальної пробації розташований в Житомирі за адресою вулиця Грушевського, 91.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: