У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС » Новини Житомира
 
 


У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Автор: news_maker від 17-10-2017, 20:56, переглядів: 1 972

У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у смт Новогуйвинське пройшла церемонія урочистого відкриття пам’ятника «Тим, кому завдячуємо життям» на знак шани і поваги до ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи Житомирського району.
Подія стала можливою передусім завдяки наполегливості та активній життєвій позиції голови громадської організації «Союз «Ліквідатори Чорнобиля» Миколи Поліщука, який взяв на себе усі організаційні моменти.
Участь в урочистостях та покладанні квітів до пам’ятника взяли голова райдержадміністрації Сергій Микитюк, заступник голови РДА Микола Козарчук, селищний голова Зоя Гончаренко, депутати районної ради, духовенство, ліквідатори аварії на ЧАЕС та громадськість.
31 рік минув з того часу, коли страшна біда прийшла в Україну. Саме тоді українське слово «Чорнобиль» стало символом жахливої техногенної катастрофи та величезної екологічної біди. За офіційними даними від радіаційних викидів постраждало більше трьох мільйонів людей. У квітні 1986-го позбулися обжитих домівок понад сто п’ятнадцять тисяч мешканців Прип’яті та Чорнобиля, районних центрів та сіл 30-ти кілометрової зони. Радіонуклідами було забруднено 2300 населених пунктів, на території яких проживало близько двох з половиною мільйонів осіб. Кількість тих, хто помер чи став інвалідом, вимірюється сотнями тисяч. Масштаби цієї трагедії могли б бути значно більшими, якби не мужність і самопожертва ліквідаторів.
Саме тому пам’ятник має назву «Тим, кому завдячуємо життям». Ті події ніколи не зітруться із пам’яті ні сучасних, ні майбутніх поколінь. Героїчними зусиллями, ціною свого здоров'я і життя, ліквідатори запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи. Вони врятували Україну, Європу і світ.
С. Микитюк висловив щиру вдячність ліквідаторам за самопожертву, за все, що вони зробили для країни і нащадків, та подякував усім, хто долучився до проекту по виготовленню та встановленню такого пам’ятного знака.
На завершення заходу присутні вшанували пам’ять про героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання, а соліст гурту «Джерела» Ярослав Яворський виконав тематичну композицію «Чорнобильські хати».

У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС
У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС
У смт Новогуйвинське відкрили пам’ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: