До середини листопада у Малинському районі триватиме карантин через африканську чуму свиней » Новини Житомира
 
 


До середини листопада у Малинському районі триватиме карантин через африканську чуму свиней

Автор: news_maker від 24-10-2017, 17:41, переглядів: 761

До середини листопада у Малинському районі триватиме карантин через африканську чуму свиней

У Малинському районі тривають карантинні заходи, пов’язані з виявленням африканської чуми свиней у с. Головки на початку жовтня цього року. Обмеження будуть зняті після завершення 40-денного терміну та проведення заключної дезінфекції.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«У районі та області тривають заходи з ліквідації захворювання відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Після завершення 40-денного терміну та проведення заключної дезінфекції карантинні обмеження будуть зняті, заборона утримання свиней в неблагополучному господарстві триватиме 6 місяців», – йдеться у повідомленні.

В епізоотичному вогнищі проведена евтаназія 7 голів свиней безкровним методом, трупи тварин спалені, рештки засипані хлорним вапном та закопані на глибину 2,5 метра. Проведена дезінфекція приміщення, де утримувались свині, та територія господарського двору. Також дезінфекцію 1,5% розчином біокліну провели у приміщеннях 27 дворів с. Головки, де утримувалися свині.

Для недопущення поширення хвороби забили 78 голів свиней із населених пунктів, які входять в загрозливу зону, а також відстріляли на цій території 99 голів диких кабанів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: