Поліція оголосила підозру учасникам побиття, яке стало причиною смерті малинчанки » Новини Житомира
 
 


Поліція оголосила підозру учасникам побиття, яке стало причиною смерті малинчанки

Автор: news_maker від 25-10-2017, 18:12, переглядів: 1 171

Поліція оголосила підозру учасникам побиття, яке стало причиною смерті малинчанки

Одну з учасниць побиття – 21-річну жительку Малина – вже взяли під варту. Вирішується питання про тримання під вартою для 20-річних хлопця та дівчини і призначення домашнього арешту ще для однієї 20-річної малинчанки. Крім того, за ненадання допомоги людині, яка перебувала в небезпечному стані, оголошено підозру 22-річному молодику. Про це під час брифінгу розповіли очільник Нацполіції в області В'ячеслав Печененко та начальник Малинського відділення поліції Михайло Старовойт. Нагадаємо, зранку 18 жовтня в Малині одна з перехожих помітила неподалік непрацюючої нафтопереробної бази непритомну дівчину з тілесними ушкодженнями. Лікарі намагалися врятувати їй життя, однак 24 жовтня 17-річна Олена померла, не прийшовши до свідомості. З'ясувалося, що 17 жовтня до помешкання Олени прийшли троє її знайомих з вимогою віддати 500 гривень, які дівчина нібито вкрала в батька однієї із них. Сварка перейшла в побиття, однак закінчилася подальшим спільним розпиванням спиртного, до якого долучилося ще кілька людей. В процесі конфлікт знову перейшов у фазу загострення, що призвело до побиття 17-річної дівчини чотирма особами, розповів начальник Нацполіції в області В'ячеслав Печененко:
"Спочатку було встановлено чотири особи, а потім, в ході слідчих дій, було встановлено п’яту особу. Це молоді люди від 20 до 22 років - два чоловіка і три жінки. Всім встановленим особам оголошено підозри у скоєнні злочину за статтею 121 ч.2 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті» та статтею 135 «Залишення у небезпеці» і статті 136 «Не надання допомоги особі, яка перебуває у небезпечному для життя стані» ".

Начальник Малинського відділення поліції Михайло Старовойт говорить, що двоє з чотирьох учасників побиття перебували в постійному полі зору поліції. Батько 21-річної малинчанки, яку взяли під варту як ініціатора побиття, має судимість, а чоловік підозрюється у зберіганні наркотиків. Стосовно причетного до побиття 20-річного хлопця незабаром має вступити в дію вирок за незаконне заволодіння транспортним засобом, а також розглядається справа про хуліганство. Неблагополучною є і сім'я померлої дівчини:
"Мати потерпілої, за останні чотири роки, нами притягувалась майже кожен рік до адміністративної відповідальності. Сама потерпіла навчалася в інтернаті. Років три-чотири тому вона взагалі покинула інтернат. Мати її забрала, сказала, що вона буде відвідувати одну з місцевих шкіл Малина. У трьох школах вона починала навчатись, кидала і ніколи навчання не закінчувала. На сьогоднішній день вона була не атестована навіть за 9 класів. Крім цього вона притягувалася нами до відповідальності три-чотири рази за вживання спиртних напоїв."

Михайло Старовойт каже, що під варту спочатку взяли одну лиш 21-річну малинчанку, – яка, до речі, має дворічну дитину, – оскільки це в її батька, нібито були викрадені гроші. Вона ж стала ініціатором побиття і найбільш активно завдавала побоїв:
"У процесі розпиття спиртних напоїв саме підозрювана, якій оголошено підозру за статтею 121, взяла ініціативу у свої руки, про що свідчать усі хто був присутній на місці злочину, і більше усіх била потерпілу. Вона била її ногою, била цеглиною, била руками. Решта присутніх робили їй зауваження. Тому на даний момент ми більше схиляємось до версії, що причина смерті потерпілої є нанесення побоїв підозрюваною."

Разом з тим, нестиме покарання ще один 22-річний хлопець, який не брав участі у побитті. Будучи двоюрідним братом одного із підозрюваних, він на його прохання підійшов перевірити життєві показники побитої дівчини. Виконавши ряд маніпуляцій, які підтверджували, що дівчина таки жива, молодик пішов геть, не викликавши медиків. За такі дії йому також загрожує кримінальна відповідальність. Нині вирішується питання про взяття його під домашній арешт.
У поліції також запевнили, що за ознаками бездіяльності буде проведено службове розслідування в Малинській районній службі дітей.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: