Вже 2 роки поспіль Житомирщина є лідером в Україні з виробництва меду. Кожна сьома тонна українського меду вироблена в нашій області.
Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА.
«Бджільництво – це одна з перспективних галузей агропромислового комплексу Житомирщини. Завдяки комплексному підходу область вже 2 роки є лідером в Україні з виробництва меду. У розрахунку на одного жителя на Житомирщині виробляється близько 6,5 кг меду, тоді як на середньостатистичного жителя України – лише 1,4 кг», – зазначає начальник управління Руслан Кирилюк.
На початок 2017 року у Житомирській області налічувалося 195,6 тисяч бджолосімей, що є найвищим показником в Україні.
За минулий рік пасічники області зібрали більше 8 тисяч тонн меду.
За словами Руслана Кирилюка, збільшення виробництва меду пов’язане також зі збільшенням площ посівів гречки і соняшника.
«У 2017 році в області посіяли гречки на площі 19,4 тис. га, що на 10,8 тис. га більше, ніж у 2016 році, соняшник посіяно було на 100,2 тис. га, що на 8,3 тис. га більше», – зазначив він.