Школярі Житомира можуть дізнатись про історію свого міста та його історичні пам’ятки » Новини Житомира
 
 


Школярі Житомира можуть дізнатись про історію свого міста та його історичні пам’ятки

Автор: news_maker від 3-11-2017, 22:40, переглядів: 1 156

Школярі Житомира можуть дізнатись про історію свого міста та його історичні пам’ятки

Екскурсії історичним Житомиром – ініціатива міської дитячої бібліотеки – завдяки такій програмі учні мають змогу дізнатись, чому Мальованка називається Мальованкою, і скільки підземних річок протікає під містом. Історична площа Перемоги, туристично-історична візитівка Житомира – Замкова гора – і це лише частина переліку історичних об’єктів нашого міста, які відвідали і про які дізнались діти з 24 школи – шестикласники Максим Марчук та Захар Сягровський:
"Я вже хочу стати істориком і досліджувати історію Житомира. В трубах під містом протікає багато річок. Це дуже цікаво, я цього не знав".

Екскурсію проводить краєзнавець Георгій Мокрицький – історик визнає, що за наявності всезнаючого Інтернету, сучасного школяра чимось здивувати складно, але попри це Житомир здатен викликати захоплення навіть у найвибагливішої дитини:
"Місцевість, яка зараз за моєю спиною називається Мальованка. Тобто мальоване, мальовниче місце. Ніяким Інтернетом і ніяким "гулом" його не заміниш, тому що присутність на цій Замковій горі дитини, можливість подивитися вниз на маленьку річечку Кам'янку, на прекрасну панораму – це речі, які Інтернет не замінить". "Тут не тільки суха інформація по датам і подіям. Тут наглядно вони бачать місце, де засновано Житомир, бачать камінь-валун, дізнаються, що такі камені є в Житомирі", – додала Катерина Заєць, керівник проекту.

Історія та краєвиди Житомира дійсно захоплюють всіх без винятку дітей – чисельні селфі та фотографії, які діти роблять на власні телефони тому підтвердження. Проводитимуть такі екскурсії до 22 листопада – за цей час історичним лікбезом охоплять всіх учнів міста.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: