З початку року 10 жителів області заплатили штрафи за користування "шпигунськими гаджетами" » Новини Житомира
 
 


З початку року 10 жителів області заплатили штрафи за користування "шпигунськими гаджетами"

Автор: news_maker від 6-11-2017, 12:42, переглядів: 934

З початку року 10 жителів області заплатили штрафи за користування "шпигунськими гаджетами"

Обласне Управління Служби безпеки України застерігає жителів Житомирщини від незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. За придбання, зберігання і користування такими пристроями передбачено реальну адміністративну відповідальність, наголошують у цій структурі.
Застосовувати їх можуть правоохоронці у ході своєї діяльності і, що найголовніше, виключно за дозволом суду та в інтересах розкриття тяжких або особливо тяжких злочинів. Використовують технічні засоби негласного отримання інформації у роботі також фірми на підставі відповідної ліцензії. Її можна отримати у Департаменті охорони державної таємниці та ліцензування СБУ. Придбання, збут чи використання спецзасобів без такої ліцензії заборонено законом.

Попри таку заборону, придбати "шпигунські іграшки" нині можна цілком вільно – на азійських сайтах. Однак якщо в країнах Азії такі пристрої не заборонені, то українцям все ж варто зважити на ризики: у кращому випадку їх очікує штраф. Впродовж цього року працівники обласного Управління СБУ вилучили з незаконного обігу декілька десятків одиниць технічних засобів негласного отримання інформації, перекрили три канали контрабандного постачання до регіону "шпигунських гаджетів", десять жителів Житомирщини притягнуто до різного роду відповідальності. Вироком суду їх покарано штрафами від 3 тисяч 700 до 14 тисяч гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: