Виконком не хоче, щоб міська рада утримувала спортивний майданчик, який побудували коштом "Бюджету участі" » Новини Житомира
 
 


Виконком не хоче, щоб міська рада утримувала спортивний майданчик, який побудували коштом "Бюджету участі"

Автор: news_maker від 15-11-2017, 18:14, переглядів: 1 087

Виконком не хоче, щоб міська рада утримувала спортивний майданчик, який побудували коштом "Бюджету участі"

Питання зняли з розгляду. Мова йде про спорткомплекс на вулиці Грушевського, 71/105, який встановили в рамках реалізації проектної пропозиції громадського бюджету "Островки здоров’я". Ця ініціатива стала одним з переможців під час загальноміського голосування у 2016 році. До порядку денного засідання виконкому включили пропозицію передати майданчик на баланс культурно-спортивного центру Житомирської міськради. Тобто, якби рішення було прийняте, обслуговувати та ремонтувати майданчик зобов'язана була б міська рада, але частина членів виконкому виступила проти такої пропозиції.
"Я не розумію, чому я або хтось інший має своїми податками оплачувати ОСББ іншого будинку? Немає питань, якщо за наші податки виплатять зарплату медикам і вчителям, адже ці люди кожен день рятують життя і вчать наших дітей. Але чому ми маємо утримувати майно інших людей? Чому людина подала проектну пропозицію, люди з ОСББ пішли та проголосували, якщо в них бажання отримати майданчик було, а доглядати – не було?", – обурюється один із членів виконкому Руслан Годований.

Проте заступник міського голови Матвій Хренов зазначив, що цим майданчиком користуються і жителі сусідніх дворів:
"По-перше, всі знають цей будинок. І тут члени ОСББ праві, адже цим майданчиком користуються й інші ОСББ. Майданчик стоїть на фасадній частини будинку, тому, зі слів ОСББ, ним користуються усі прилеглі будинки, які не є його членами. Тому вони відмовляються брати його собі на баланс. Враховуючи цю ситуацію, з авторами проектів всіх наступних майданчиків, які йдуть по "Бюджету участі", знаючи цю проблему, ми відразу проговорюємо, що, якщо ви переможете, то ви маєте брати його собі на баланс. Якщо це було б проговорено і з майданчиком на Грушевського, 71/105, то, можливо, і тут було б все нормально. Але цей майданчик вони відмовляються брати на баланс".

В результаті обговорення виконком ухвалив рішення звернутися листом до ОСББ, голова якого є автором проектної пропозиції "Островки здоров'я", з вимогою взяти майданчик на свій баланс.
Окрім того, прозвучала пропозиція провести інвентаризацію усіх дитячих та спортивних майданчиків міста, збудованих чи відремонтованих за останні п'ять років. Але заступник директора КП "Інспекція з благоустрою м. Житомир" Наталія Павлюк, яка також є членом виконкому, повідомила, що такий процес вже триває:
"Інспекція зараз проводить повну інвентаризацію усіх майданчиків. Їх обстежено вже близько трьох сотень. І ми будемо готові показати вам фотографії кожного майданчика з інформацією про його стан, в кого він стоїть на балансі та чи стоїть він на чиємусь балансі. Я думаю, що повна інформація про всі дитячі майданчики буде підготовлена через місяць".

Підсумки інвентаризації майданчиків виконавчий комітет розгляне на засіданні через місяць.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: