Житомирська політехніка за підтримки компанії BGV проводять серію хакатонів та конкурсів для молоді Житомирщини » Новини Житомира
 
 


Житомирська політехніка за підтримки компанії BGV проводять серію хакатонів та конкурсів для молоді Житомирщини

Автор: news_maker від 3-05-2024, 09:29, переглядів: 9


Наступного тижня у Державному університеті «Житомирська політехніка» проведуть хакатон для старшокласників під назвою «3D-друк в STEM освіті». Заявки на участь надіслали 17 команд зі шкіл міста та області, повідомляє СК1.

«На цей хакатон ми відібрали вже 6 команд. 3 з області команди, з різних громад, що дуже цінно. І 3 з міста Житомира», — сказала перша проректорка Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Під час відбіркового конкурсу діти надсилали свої концепції того, як можна полегшити навчання завдяки технології 3D-друку.

«Одна з заявок була, це те, що діти пропонували друкувати на 3D-принтері моделі векторних графіків, графіки функцій. Щоб можна було інтерактивно їх пересовувати, і діткам якраз під час навчання показувати у більш зручному інтерактивному форматі, а як це працює», — зазначає керівник освітніх програм Інноваційного хабу Житомирської політехніки Іван Новосьолов.

Такий хакатон триватиме один день. За цей час ментори проведуть для учасників лекції та практичні воркшопи у лабораторіях Інноваційного хабу Житомирської політехніки.

«Щоб діти, які подавали свої концепції могли доробити та довершити її за допомогою наших 3D-принтерів. Тому що ми в університеті, зокрема розвиваємо спін-оф проєкт «Мехлаб 3D», який якраз про створення 3D-принтерів та установок з переробки ПЕТ-пластику», — говорить керівник освітніх програм Інноваційного хабу Житомирської політехніки Іван Новосьолов.

Переможці отримають в подарунок 3D-принтер та установку з переробки ПЕТ-пластику. Інноваційний хаб Житомирської політехніки організовує різні хакатони та конкурси для студентів і школярів завдяки співпраці з інвестиційною компанією BGV Геннадія Буткевича.

«BGV Group перш за все це той партнер, який підтримує наш Інноваційний хаб і Науковий парк, вкладаючи чималі ресурси для оновлення його матеріальної бази. Це найсучасніші станки, інструменти. Це створює усі можливості, щоб наші студенти і учні креативили. І не просто креативили, а в розвитку сучасних технологій», — каже перша проректорка Державного університету «Житомирська політехніка» Оксана Олійник.

Впродовж року планують провести й інші хакатони.

«Зокрема, я вже можу анонсувати, що ми будемо проводити конкурс ідей з нахилом на IT. Він буде складатися із трьох номінацій: створення IT-продукту, гри про Житомир та брендингу якоїсь компанії або IT-продукту», — сказав керівник освітніх програм Інноваційного хабу Житомирської політехніки Іван Новосьолов.

До цього хакатону зможуть долучитися не лише учні, а й студенти.

«Також в нас будуть хакатони протягом року від факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і роботетехніки і хакатон від факультету гірничої справи, природокористування та будівництва. Такі конкурси будуть проводитися щороку. Ми їх плануємо, щоб виявляти круті, класні команди, щоб потім долучати їх до нашої іншої програми, яка також створена з нашими партнерами BGV Group Management для нашого акселератора та стартап-школи, які ми будемо організовувати», — розповідає керівник освітніх програм Інноваційного хабу Житомирської політехніки Іван Новосьолов.

Дати проведення наступних хакатонів та форми для реєстрації шукайте на сторінках у соцмережах університету.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: