Для Чуднівської ЦРЛ купили новий УЗД апарат » Новини Житомира
 
 


Для Чуднівської ЦРЛ купили новий УЗД апарат

Автор: news_maker від 17-11-2017, 19:16, переглядів: 1 547

Для Чуднівської ЦРЛ купили новий УЗД апарат

Для його придбання з районного бюджету виділили 850 тисяч гривень. Ще 200 тисяч гривень із бюджетів сільських і селищних рад. Хоча в медичному закладі є апарат УЗД, однак він вже функціонує понад десять років і не відповідає сучасним критеріям проведення загальних та спеціальних досліджень, наголошує головний лікар Чуднівської райлікарні Ігор Лукашенко:
"Це вже застаріле обладнання як за технологією, так і програмним забезпеченням. Воно вже декілька разів виходило з ладу і ремонтувалось. Тому було вирішено придбати новий УЗД – апарат і в результаті тендерної закупівлі ми придбали сучасний апарат з трьома датчиками".

Новопридбаний апарат чітко обробляє ультразвукові сигнали та проводить різні дослідження з високою достовірністю й точністю діагностики. Це дало змогу вже в перший день його експлуатації виявити в одного з пацієнтів серйозне захворювання, розповідає лікар ультразвукової діагностики Чуднівської райлікарні Сергій Білічук:
"На новому УЗД - апараті ми одразу ж діагностували пухлину в товстому кишківнику, якої не було чітко видно на старому апараті".

Із появою нового обладнання лікарі зможуть набагато швидше виявляти різну патологію у пацієнтів та запобігати розвитку захворювань, каже завідувач хірургічного відділення Чуднівської райлікарні Богдан Сметанюк:
"У новому УЗД-апараті встановлені датчики, які дають можливість діагностувати внутрішні органи черевної порожнини, щитоподібної й молочної залоз, судин та серця, м’яких тканин, що дає змогу своєчасно встановити діагноз та провести лікування пацієнта, запобігти хронічним захворюванням та попередити летальні випадки".

Придбанням сучасного УЗД-апарату також задоволені і пацієнти райлікарні:
"Ми дізнались, що в райлікарні з’явився новий апарат і прийшли обстежитись на ньому. Придбання цього обладнання має дуже важливе значення для багатьох людей".

Найближчим часом у Чуднівській райлікарні також планують закупити лапароскопічний інструментарій для хірургічного відділення, оновити лабораторну апаратуру, встановити гідромасажну ванну для водолікування та придбати інше необхідне обладнання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: