Виписувати цитати з книг - корисно » Новини Житомира
 
 


Виписувати цитати з книг - корисно

Автор: news_maker від 22-11-2017, 12:31, переглядів: 1 824

                                 Виписувати цитати з книг - корисно


Практично з тих давніх пір, коли люди почали масово отримувати освіту і вчитися читати, вони стали виписувати сподобалися цитати з улюблених творів. І, до цього дня, деякі досвідчені читачі ведуть цитатники, зберігаючи в них думки філософів і політичних діячів, керівників великих корпорацій, артистів і працівників культури. Для чого потрібні такі цитатники і чи потрібні взагалі? Чому вони вчать? Як грамотно скласти для себе такий посібник. Нижче наведено кілька порад, які можуть стати в нагоді.


Читайте багато і про все. Саме маючи широкий вибір і доступ до різноманітної інформації можна знайти щось важливе і цікаве. Ні, це не означає, що потрібно поглинати все, що надруковано: все періодичні видання та низькопробне, бульварне чтиво. Віддавайте перевагу тільки якісної літературі і періодиці.


Відзначайте важливі моменти. У процесі читання намагайтеся виділяти для себе всі важливі моменти, що привертають увагу: будь то окреме слово, абзац або навіть ціла сторінка. Робіть записи зі своїми позначками до текстів. Не бійтеся бути критиком, оскільки саме так і формується власна думка про події або героїв твору. Якщо ви вже зайнялися випискою фраз з тієї чи іншої книги, то доречніше, щоб це були мудрі вислови, а не факти: адже наша мета - зібрати цінні поради, а не просто накопичити об'ємну інформацію.


Віддайте перевагу паперовому блокноту, в якому будете вести свої записи, фіксувати витяги з текстів. Зрозуміло, можна зберігати їх і на електронних носіях - так швидше і простіше. Але, коли ми власноруч записуємо їх на папері, вони максимально точно відображаються в нашій пам'яті.


Важливо розуміти, що в перший час цитатника матиме вигляд такого собі хаотичного збіговиська різносортної інформації, в достатку якої знайти потрібну цитату стане величезною проблемою. Це явище тимчасове і поступово ваш цитатника набуде вигляду своєрідної картотеки або енциклопедії, пошук інформації по якій буде швидким і плідним.


Намагайтеся записувати не тільки фрази великих людей або цитати з кінофільмів, книг, телепередач, а й власні думки, які здаються цікавими.


Використовуйте всю ту інформацію, яку ви так ретельно збираєте, в повсякденному житті. Вона неодмінно стане в нагоді і в спілкуванні з родиною, і при веденні переговорів з колегами, і для ділового листування. Мудрі думки, використані своєчасно і в потрібному місці, завжди допоможуть скласти про людину гарне враження, показати його освіченість, цілеспрямованість, ерудованість.


І, мабуть, найважливіше: якщо виникла ідея завести цитатника - негайно, не відкладаючи в довгу шухляду, втілюйте її в життя! Для цього можна купити книгу онлайн в інтернет-магазині Букля, асортимент якого дозволяє чудово розширити свої знання, поповнити словниковий запас і зробити кілька записів в цитатник.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: