Українські скаути-пластуни привезли до Житомира Вифлеємський вогонь миру » Новини Житомира
 
 


Українські скаути-пластуни привезли до Житомира Вифлеємський вогонь миру

Автор: news_maker від 18-12-2017, 20:36, переглядів: 1 010

Українські скаути-пластуни привезли до Житомира Вифлеємський вогонь миру

Кожного року, за місяць до Різдва, скаути запалюють цей вогонь у Вифлеємі – місці народження Ісуса Христа. Згодом його транспортують до Австрії, з якої починається своєрідна естафета – на кордонах країн скаути поширюють вогонь по всій Європі. В Україні передачею Вифлеємського вогню займаються представники скаутської організації "Пласт". Традиційно пластуни передають вогонь у населені пункти, де є осередки їх організації. Згодом, на місцях, його поширюють до церков різних конфесій, сиротинці, лікарень та дарують усім бажаючим. До Житомира Вифлеємський вогонь миру приїхав у ніч з 17 на 18 грудня, каже референт зв'язків з громадськістю житомирського "Пласту" Леонід Мацієвський:
"Ми цей вогонь отримали від київських пластунів. У подальшому поширюватимемо його по церквам різних конфесій Житомира. Передамо Вифлеємський вогонь миру також і нашій владі (міській та обласній). І, звісно, громадськості, та усім бажаючим житомирянам та гостям нашого міста. Таким чином скаути усього світу, передаючи цей вогонь естафетою, хочуть об'єднати цей світ навколо ідеї миру. Пластуни також хочуть об'єднати українців навколо цієї ж ідеї миру, якого ми так зараз потребуємо. І ми, як житомирські пластуни, частина світового скаутського руху, хочемо принести у життя житомирян єдність та певну різдвяну радість".

Додамо, що Вифлеємський вогонь миру до Житомира пластуни привозять вже восьмий рік поспіль. Про місце та час, коли відбуватимуться церемонії передачі вогню миру, пластуни будуть згодом повідомляти у соцмережах та засобах масової інформації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: