Тільки спільними зусиллями держави і громадських організацій можна протистояти насильству в сім’ї » Новини Житомира
 
 


Тільки спільними зусиллями держави і громадських організацій можна протистояти насильству в сім’ї

Автор: news_maker від 26-11-2012, 21:09, переглядів: 2 123

Тільки спільними зусиллями держави і громадських організацій можна протистояти насильству в сім’ї

25 листопада на Житомирщині розпочався обласний етап щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, який триватиме по 10 грудня. Основним завданням акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, ґендерного насильства та захисту прав людини в Україні.
Відкриттям обласного етапу акції „16 днів проти насильства” стало засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, яке відбулося 26 листопада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Балюрка.
„Проблеми насильства дуже актуальні у сучасному суспільстві, і подолати їх можна тільки спільними зусиллями, у співпраці державних і громадських організацій, - наголосив Віктор Балюрко. - Неабияке значення тут має й широке висвітлення зазначених проблем у засобах масової інформації”.
Діяльність щодо подолання насильства в сім’ї переходить від звичайного інформування громадян до інтерактивної роботи з ними. Про це зазначила директор Житомирського гендерного ресурсного центру Валентина Склонна. Вона повідомила, що кількість звернень громадян, які зазнали насильства, зростає і склала у 2011 р. 5263, а на 1 жовтня поточного року – 3489. До того ж, зауважила Валентина Склонна, звернення від чоловіків, що постраждали від насильства, теж почастішали і складають 1032.
Заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Саківська поінформувала, що на обліку перебувають 65 дітей, які зазнали насильства різної природи: психологічного, фізичного. Методи роботи служби включають як інформаційно-роз’яснювальну діяльність, так і тимчасове влаштування постраждалих до центрів соціально-психологічної реабілітації. Найбільш важким є психологічне насилля в сім’ї, зауважила Олена Саківська.
Насилля набуває нових форм і присутнє не тільки в неблагополучних, а й у заможних сім’ях, - стверджує голова Житомирської міської ради жінок Олена Дікова-Фаворська. Вона виступила з пропозицією влаштовувати в школах зустрічі з самодостатніми жінками, щоб дівчата засвоювали їхню модель поведінки, набували психологічної впевненості. Таку ж форму спілкування з підлітками, які, можливо, в сім’ї не бачать прикладу для наслідування, можна запровадити й у соціальній інтернет-мережі.
Члени ради розглянули також шляхи розвитку регіональних механізмів встановлення статусу особи, що постраждала від торгівлі людьми, та надання їй соціальних послуг. З порядком затвердження статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, присутніх ознайомила спеціаліст Житомирського гендерного ресурсного центру Олена Вахнюк.

Тільки спільними зусиллями держави і громадських організацій можна протистояти насильству в сім’ї

Тільки спільними зусиллями держави і громадських організацій можна протистояти насильству в сім’ї

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: