У Житомирі навесні планують розпочати проектування та реконструкцію системи водопостачання і каналізації » Новини Житомира
 
 


У Житомирі навесні планують розпочати проектування та реконструкцію системи водопостачання і каналізації

Автор: news_maker від 5-01-2018, 12:59, переглядів: 940

У Житомирі навесні планують розпочати проектування та реконструкцію системи водопостачання і каналізації

В обласному центрі працює понад 500 кілометрів водопровідних мереж. Більше 70% з них є застарілими, зношеними і не повинні експлуатуватися, розповідають у "Житомирводоканалі". Чимало з них пропрацювали декілька відведених їм термінів – замість 20-25 років, вони подають воду більше 50-60-ти років. Ось що про якість води в місті розповідають опитані житомиряни:
"Більше 20 років я їжджу на Черняховського, де беру воду для харчових потреб, а помити посуд, прийняти душ, підлогу помити – використовую воду з крана. Її якість ніяка. Буває так, що води немає, а потім, коли з'являється, йде з кольором іржі. То чекаємо вдома поки вона протече. Нам з такою водою до Європи далеко дуже". "Якість води не задовольняє, тому що платимо ми за питну воду, але пити її не можемо і користуємося болотом". "Ремонти труб, їх прориви ще можна якось пережити, але випити стакан води з крану… це неможливо".

На реконструкцію системи водопостачання Світовий банк виділив Житомиру 40 мільйонів доларів кредиту. Проектування нових очисних споруд та каналізації підрядники, які будуть виконувати роботу, розпочнуть у березні, розповідає директор комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрій Нікітін. На це їм виділено 120 днів, після чого вони мають розпочати будівництво:
"Останні 30 років у нашій країні не будували очисні споруди ані води, ані каналізації такого масштабу. На сьогоднішній день майже у всіх містах та обласних центрах очисні споруди є вкрай застарілими та не виконують свої функції. Тому є необхідність їх замінити. Але спеціалістів, які можуть якісно і кваліфіковано зробити це, на жаль, в Україні немає. Окрім того, зауважу, що гроші виділяє світова організація, тож тендер розповсюджується на всі країни світу".

Проте ще не проведено тендер на заміну 10 кілометрів застарілих мереж великого діаметру, до яких входять найскладніші ділянки дюкерних переходів під річкою. У "Водоканалі" очікують, що до початку лютого тендер буде оголошений. Щоб повністю реконструювати міську систему водопостачання і каналізації 40 мільйонів доларів недостатньо, зазначає Андрій Нікітін, але й часткова модернізація покращить якість води, тиск, зменшить перебої з водопостачанням:
"Це буде суттєвий крок вперед. Це вплине і на якість води, і на тиск, і на необхідну кількість людям води. Ці проекти гарно вплинуть на якість водопостачання".

Проект з реконструкції системи водопостачання планують завершити у 2020 році. Подальший розвиток "Житомирводоканалу" його керівник Андрій Нікітін вбачає саме у співпраці зі Світовим банком.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: