В Чуднівському районі відкрили університет третього віку » Новини Житомира
 
 


В Чуднівському районі відкрили університет третього віку

Автор: news_maker від 19-02-2018, 23:02, переглядів: 1 051

В Чуднівському районі відкрили університет третього віку

Заклад функціонуватиме при районному територіальному центрі соціального обслуговування. Студентами нового навчального закладу стали майже 100 пенсіонерів з різних куточків району. Головна мета діяльності університету, який безкоштовно надаватиме соціально-педагогічні послуги, – збереження життєвої активності, залучення до участі в громадському житті та організація дозвілля людей літнього віку, наголошує начальник управління праці та соціального захисту населення Чуднівської райдержадміністрації Олена Зотько:
«Питання дозвілля людей, які вже стали пенсіонерами – це велика проблема. Тому, відкриття нашого університету – це надзвичайно важлива подія для того, щоб люди, які до нас приходять, відчули справжню турботу про себе і усвідомили, що цікаве життя продовжується і на пенсії. Особливо це буде необхідним для одиноких людей, яким немає з ким поділитись своїм горем та радістю».

Навчання в університеті проходитиме на трьох факультетах: психології, здорового способу життя та літературно-мистецькому. Навчальні програми побудовані з урахуванням вікових особливостей пенсіонерів. Усі бажаючі зможуть оволодіти навичками роботи на комп’ютері, поліпшити стан здоров’я на спеціальних тренажерах, а також реалізувати свої творчі здібності в клубах за інтересами. Викладатимуть літнім слухачам університету і допомагатимуть в організації навчального процесу педагоги- волонтери, юристи та соціальні партнери. Говорить виконувач обов’язків директора Чуднівської центральної районної бібліотеки Тетяна Поліщук:
«Як соціальні партнери, ми будемо пропонувати слухачам університету різноманітні зустрічі з цікавими людьми, поетами та письменниками, а також влаштовувати для них дні поезії, літератури, краєзнавства та проводити інші заходи».

Навчання в університеті дозволить не лише отримати нові знання, а й значно урізноманітнити життя пенсіонерів, вважають студенти новоствореного навчального закладу:
«Відкриття університету – це дуже корисна справа, адже тут буде навчатись багато пенсіонерів, які зможуть удосконалювати свої здібності. На різних факультетах можна багато чому навчитись самому, а також поділитись своїм досвідом. Попри поважний вік, слухачі університету зможуть реалізувати свої ідеї і принести користь суспільству та державі».

Під час урочистого відкриття університету третього віку його студенти продемонстрували свої таланти в поезії, співі та декоративно-прикладному мистецтві.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: