В області винесено більше 2 тисяч постанов про обмеження виїзду неплатників аліментів за кордон » Новини Житомира
 
 


В області винесено більше 2 тисяч постанов про обмеження виїзду неплатників аліментів за кордон

Автор: news_maker від 3-03-2018, 12:02, переглядів: 859

В області винесено більше 2 тисяч постанов про обмеження виїзду неплатників аліментів за кордон

З 6 лютого вступив у дію розроблений Міністерством юстиції закон щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення заборгованості з аліментів. Згідно цього закону, особи, які боргують сплату аліментів понад півроку, позбавляються права виїзду за кордон, керування автомобілем, полювання та користування зброєю. За останні два тижні в області вже винесено більше 2 тисяч постанов про обмеження виїзду неплатників аліментів за кордон. Для порівняння – за весь минулий рік таких подань було винесено понад сімсот. Говорить начальник Головного територіального управління юстиції Олександр Грабар:
"Зі старту я можу привести приклад Бердичівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби, де сума стягнення заборгованості з одного боржника склала 36 тисяч гривень. Брусилівський район – людина, яка мала заборгованість понад 5 років – сума заборгованості у боржника склала більше 40 тисяч гривень, на сьогодні боржник ніде не працює. Але, коли зайшла мова про те, що будуть винесені процесуальні документи, які обмежать цьому боржнику виїзд закордон, у боржника одразу знайшлися гроші, і в той же день було сплачено 41 тисячу 800 гривень".

Яскравий приклад зафіксовано і в Житомирському районі – заборгованість одного з його жителів перед власною дитиною складала майже 80 тисяч гривень. Після того, як державні виконавці розпочали справу щодо обмеження чоловіка в правах на полювання, він одразу сплатив борг. Для роботи зі злісними неплатниками аліментів при обласному управлінні юстиції було створено спеціалізований регіональний штаб із координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів. У найбільш проблемних районах працюватимуть мобільні групи з ліквідації аліментної заборгованості.
Додамо, що станом на кінець лютого завдяки застосуванню передбачених законодавством змін державні виконавці стягнули з боржників на користь дітей майже півмільйона гривень.
Аби відшукати злісних неплатників аліментів, спеціалісти виконавчої служби їдуть в район. Деталі в сюжеті:

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: