На Житомирщині невдовзі до роботи стануть приватні судові виконавці » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині невдовзі до роботи стануть приватні судові виконавці

Автор: news_maker від 30-06-2017, 18:28, переглядів: 1 292

На Житомирщині невдовзі до роботи стануть приватні судові виконавці

Начальник Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олександр Грабар розповів, що в Україні вже почали працювати такі фахівці, адже Закон України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів" почав діяти з жовтня минулого року. Триває підготовча робота і в нашій області:
"Перші приватні виконавці вже отримали свідоцтва на право займатися цією діяльністю. Я думаю, що з осені цей процес набиратиме обертів. Що стосується Житомирщини в цій сфері, наскільки у мене є оперативна інформація, одна особа успішно пройшла іспит і отримала свідоцтво на заняття діяльністю приватного виконавця і ще три-чотири людини проходять навчання і підготовку до іспиту".

Олександр Грабар каже, що співіснування державних та приватних виконавців спрямоване виключно на створення конкурентного середовища. Крім того, залишається чимало питань, які виключно у компетенції державних виконавців:
"Стягнення на користь бюджету, стягнення на користь держави, стягнення аліментів, виконання судових рішень в частині примусового виселення – це все залишається функціями саме державної виконавчої служби. Щодо стягнення боргів на користь юридичних або фізичних осіб, людина, яка має судове рішення, яке підлягає виконанню, у неї на сьогоднішній день уже є вибір – чи звернутися до приватного виконавця, чи звернутися до державного виконавця", - зазначив начальник Головного територіального управління юстиції в Житомирській області Олександр Грабар.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: