Громади Житомирщини отримають найбільшу субвенцію на розвиток інфраструктури » Новини Житомира
 
 


Громади Житомирщини отримають найбільшу субвенцію на розвиток інфраструктури

Автор: news_maker від 5-04-2018, 11:35, переглядів: 750

Громади Житомирщини отримають найбільшу субвенцію на розвиток інфраструктури

Об’єднані територіальні громади Житомирської області у 2018 році отримають найбільший обсяг інфраструктурної субвенції – 164,6 млн грн.

Розподіл обсягу субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році затвердив Кабінет Міністрів України сьогодні, 4 квітня.

За словами голови ОДА Ігор Гундича, у цьому році 45 об’єднаних громад Житомирщини отримають унікальну можливість використати кошти субвенції на капітальний ремонт соціальних об’єктів та доріг.

«Цього року об’єднані громади області отримали найбільше коштів на розвиток інфраструктури. За ці кошти – 164,6 млн грн – ОТГ мають можливість повністю відновити школи, дитсадки, мережі водопостачання, створити ЦНАПи, провести капітальний ремонт доріг та закупити необхідні для розвитку громади транспортні засоби тощо. У керівників громад Житомирщина є 2 місяці для того, щоб подати проекти на затвердження. Тому раджу не зволікати, а вже готувати документи. Адже жителі ваших ОТГ найбільше чекають на якісні "символи змін" та вірять у реформу децентралізації», – зазначив Ігор Гундич.

Загалом розмір субвенції на всі ОТГ України складає 1,9 млрд грн. Кошти розподіляються між 665 об’єднаними громадами, створеними у 2015-17 роках, пропорційно до площі території та кількості сільського населення ОТГ з рівною вагою обох цих показників.

Найбільше коштів субвенції у 2018 році отримає Олевська ОТГ Житомирської області – 17,6 млн грн.

Загалом найбільший обсяг субвенції отримають ОТГ Житомирської області – 164,6 млн грн, Дніпропетровської – 157 млн грн, Чернігівської – 143,2 млн грн, та Хмельницької області – 143,2 млн грн.

Кошти субвенції відтепер можна спрямовувати на капітальний ремонтоб’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.

Також Уряд удосконалив порядок та умови надання субвенції. Зокрема, після набрання чинності постановою громади матимуть два місяці, щоб подати до Мінрегіону проектні заявки на усю суму субвенції. Отже на реалізацію цих проектів залишатиметься півроку. Тобто будівельні і ремонтні роботи за кошти субвенції відбуватимуться влітку і восени, за сприятливої погоди, а не в грудні, як часто було раніше. Це дозволить уникнути минулорічних ситуацій, коли громади зволікали з подачею проектів, а отже не мали часу на їх реалізацію, і невикористані гроші поверталися до державного бюджету.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: