Баранівська ОТГ отримає більше 760 тис. євро з ЄС на розвиток органічного простору у громаді » Новини Житомира
 
 


Баранівська ОТГ отримає більше 760 тис. євро з ЄС на розвиток органічного простору у громаді

Автор: news_maker від 12-04-2018, 14:56, переглядів: 1 018

Баранівська ОТГ отримає більше 760 тис. євро з ЄС на розвиток органічного простору у громаді

У рамках грантового проекту з Європейським Союзом Баранівська ОТГ залучить більше 760 тис.євро на створення органічного простору у громаді, органічних виробництв та залучення молоді до розвитку ОТГ.

Про це розповіла заступник голови Баранівської міської ОТГ Оксана Загорська.

«На проект "Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міського ОТГ" планується залучити з Європейського Союзу більше 760 тис. євро. Органічний простір, органічне виробництво, інновації та активні громадяни є основою стратегії розвитку Баранівської ОТГ. Тому саме на цих складових побудований проект. У рамках проекту планується будівництво сироварні, органічної ферми, шкільної майстерні та теплиць, торгово-тренінгового центру, проведення навчань для вчителів та жителів громади і багато іншого», – зазначила Оксана Загорська.

На сьогодні Баранівська міська рада вже отримала перший транш у розмірі 600 тис. грн, які планують спрямувати для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво торгово-тренінгового центру та органічної міні-сироварні.

«Ми вже зареєстрували кооператив "Мілка", на базі якого буде створюватися органічна міні-сироварня. Мешканці приватних господарств, які мають корову, об’єднавшись у кооператив та одержавши органічні виробничі потужності, збільшать вартість молока. Торгово-тренінговий центр дозволить розвивати такий органічний бізнес та стане базою для навчань. Тут будуть продаватися сільськогосподарські продукти, вирощені на території громади, та розташований бізнес-інкубатор. Таким чином усі створювані кооперативи матимуть власний фірмовий пункт продажу продукції», – розповіла заступник міського голови.

За її словами, співзаявником проекту виступає ТОВ «Галекс-Агро». Компанія спрямує 190 тис.євро на створення органічної ферми та надаватиме власні приміщення і устаткування для проведення практичних уроків для старшокласників та студентів.

Саме залучення молоді до розвитку громади є одним з ключових складових проекту. У рамках навчального плану у шкільних закладах буде створено кооперацію з деревообробки, шиття та вирощування в парниках органічних рослин. З одного боку, школярі матимуть шанс розвинути свої технічні навички, а з іншого – отримуватимуть навички для створення власного бізнесу. Діти, котрі зацікавляться, зможуть пройти курс підприємництва, який допоможе зрозуміти, як заробляти гроші власними руками, стати бізнесменами, виробляти і продавати свої продукти.

Термін реалізації проекту становить 3 роки.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: