Жителів Житомирщини запрошують долучатися до внутрішнього туризму » Новини Житомира
 
 


Жителів Житомирщини запрошують долучатися до внутрішнього туризму

Автор: news_maker від 26-04-2018, 09:36, переглядів: 1 095

Жителів Житомирщини запрошують долучатися до внутрішнього туризму

Краєзнавець та екскурсовод Юрій Халімончук з Олевщини для учасників семінару, який проходив на базі центру розвитку місцевого самоврядування, презентував два туристичних маршрути, серед яких «Кам’яне село» та «Поліський заповідник». Юрій Халімончук шкодує, що 90% його екскурсантів – це кияни або іноземні туристи. Жителі Житомирщини пасивні у відкритті для себе унікальних місць рідного краю.
"Ми маємо отакі виходи на поверхню українського кристалічного щита. Є підтвердження геологів, які підтверджують, що це каміння ідентичне тому, яке залягає на великій глибині. Тобто це місцеве каміння, залишки колишніх древніх гір. Вік їх близько 2 млрд років. Це протерозойська ера".

На думку краєзнавця, ніяких особливих брендів українцям вигадувати не потрібно. Головне – зацікавленість населення. Нам треба лише акцентувати увагу на головних пріоритетах та попрацювати над сувенірною продукцією, яку часто запитують туристи, каже Юрій Халімончук:
"Зайнятість населення – щоб не виїжджали за кордон, щоб розбудовували Україну тут. Заробляли на цьому, заробляли громади. В мене, скажімо, теж склалася певною мірою кооперація. Є люди – партнери уже на місці, які працюють екскурсоводами, власники готелів, харчування. У мене є люди, які займаються бортництвом, пасікою. Зводжу туристів із ними і люди купують у них мед".

Це саме та модель, яка допоможе будь-якому регіону вийти на абсолютно новий економічний рівень, додає співорганізатор турів – громадський діяч, президент Житомирської обласної організації «Екомір» Сергій Твардовський:
"Всі вже звикли, що Львів, Одеса – наші головні туристичні об’єкти, куди людина прямує. А я, Юрій і іще кілька подвижників пропонуємо такий туризм в природу, в енергетику наших українських локацій. Незвичні для традиційного туриста, але вони будуть і корисні для здоров’я, і дадуть якусь нову хвилю психологічного пошуку себе і розуміння світу взагалі".

Додамо, що найближча поїздка до Кам’яного села запланована на 26-27 травня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: