У Житомирі вже вчетверте розпочався благодійний марафон «Разом за життя» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вже вчетверте розпочався благодійний марафон «Разом за життя»

Автор: news_maker від 17-05-2018, 22:34, переглядів: 1 456

У Житомирі вже вчетверте розпочався благодійний марафон «Разом за життя»

17 травня, у Житомирі вже вчетверте розпочався Благодійний марафон «Разом за життя» для допомоги онкохворим дітям Житомирщини, який триватиме аж до 30 червня.

З приводу цього в конференц-залі Житомирського національного агроекологічного університету відбулась прес-конференція за участю голови Благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмили Свободи, голови оргкомітету Благодійного марафону Олександра Лопатюка, голови Координаційної ради при Житомирській облдержадміністрації Володимира Стельмаха, керуючою філією АТ «Укрексімбанк» у м. Житомирі Світлани Савчук та ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана.

«За ініціативи наших студентів у Житомирі знову стартував благодійний марафон. Хочу наголосити, що студенти агроуніверситету часто відвідують онкохворих діток, намагаються їх підтримати та допомогти. Марафон навіть більше сприятиме тому, аби державні установи, держава звернули увагу на таких хворих діток, і можливо, десь виділила більше коштів, чи прийняла якусь необхідну програму, - сказав ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

«В рамках марафону відбудуться акції по донорській здачі крові для онкохворих дітей, також протягом всього марафону в організаціях, установах та навчальних закладах міста проходитимуть благодійні ярмарки, аукціони, збір пожертвувань», - сказала голова Благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

В свою чергу, голова Координаційної ради при Житомирській облдержадміністрації Володимир Стельмах наголосив: «Найближчим часом буде підписаний меморандум про співпрацю між БМ «Разом за життя» та керівництвом міста та області, також будемо залучати бізнес міста та області до благодійних акцій».

Також відбудеться підсумковий грандіозний концерт 7 червня 2018 року в літньому театрі «Ракушка» за участі зірок української естради. Запрошені артисти: гурт O.Torvald; співачка Міла Нітіч; гурт Авіатор та команди Ліги Сміху “30+” та “Отдыхаем вместе”), де будуть зібрані кошти від продажу квитків для допомоги онкохворим дітям (квитки вже з 18 травня можна купити в касі драмтеатру).

Всі зібрані кошти під час марафону будуть перераховані на рахунок БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» та витрачені для лікування онкохворих дітей Житомирщини.

Унікальністю Благодійного марафону «Разом за життя» є те, що на його організацію та проведення не витрачається жодної гривні із зібраних коштів, а всі супутні витрати, пов’язані з організацією марафону покриваються соціальними партнерами. Благодійний марафон є незаангажований та аполітичний. Прийняття рішення про виділення коштів здійснює комісія після отримання повного пакету підтверджуючих документів та довідок. Засідання комісії відбуваються у присутності ЗМІ, тобто процедура є повністю відкритою та прозорою для бажаючих контролювати процес виділення коштів.

Попередні Благодійні марафони зібрали близько 700 тис. грн. Всі гроші були витрачені для лікування онкохворих дітей Житомира та області. Завдяки цим коштам було закуплено препарати ХТ і терапії супроводу, надана допомога батькам тяжкохворих дітей по оплаті обстеження, лікування і реабілітації за кордоном. Із зібраних марафонами коштів адресну допомогу отримали 50 дітей. Також завдяки цим коштам було відремонтовано медичне обладнання та закуплені препарати безпосередньо для онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні.

У Житомирі вже вчетверте розпочався благодійний марафон «Разом за життя»
У Житомирі вже вчетверте розпочався благодійний марафон «Разом за життя»

Категорія: Афіша / Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: