За першу половину травня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 123 порушення » Новини Житомира
 
 


За першу половину травня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 123 порушення

Автор: news_maker від 24-05-2018, 17:05, переглядів: 968

За першу половину травня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 123 порушення

Житомирський рибоохоронний патруль продовжує викривати порушення природоохоронного законодавства. Особливу увагу патрульні приділяють дотриманню громадянами правил рибальства під час нерестового періоду. Так, в період з 1 по 17 травня було виявлено 123 порушення, з яких 23 були грубими. Збитки, завдані рибному господарству, склали майже 18 тис. грн.

Під час проведення рибоохоронних заходів у порушників вилучено 175 заборонених знарядь лову. Для прикладу, 14 травня в одному з магазинів м. Житомир патрульні виявили незаконний продаж заборонених знарядь лову - ятерів. На місці події складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Засоби лову вилучено.

«Якби громадяни не продавали заборонені знаряддя лову, то браконьєрів на водоймах стало б менше. Тому дуже важливо виявити та вилучити заборонені знаряддя лову ще на прилавку. Звертаюсь до небайдужих людей з проханням, якщо ви помітили незаконний збут заборонених знарядь лову, то обов’язково повідомляйте за телефонами «гарячої» лінії: (0412)24-57-81 або 0674146074. Разом ми зможемо притягнути до відповідальності недобросовісних продавців», - заявив керівник Житомирського рибоохоронного патруля Олександр Гонтар.

Також 17 травня на р. Кам'янка, біля села Рудня Калинівська Малинського району виявлено громадянина, який з гумового човна ловив рибу за допомогою шести сіток. На момент затримання у порушника було виявлено рибу в такій кількості: лин – 7 екз., карась – 5 екз., карась червоний - 1екз., щука - 1екз. та краснопірка – 4 екз. Сума завданих збитків склала 1870 грн. Відносно особи складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи направлено в суд.
Під час нересту рибоохоронний патруль Житомирщини проводить рибоохоронні заходи не тільки на водоймах, але й на ринках області. Так, минулого тижня було виявлено чотири порушення продажу біоресурсів. Торгівля здійснювалась без товарної накладної та сертифікату якості. У правопорушників вилучено 16 кг риби та складено протоколи за ч.1 ст. 88-1 КУпАП.

Нагадуємо, в області триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. В цей час любительське рибальство дозволено лише спінінгом та однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком. Крім того, виключно з берега та у спеціально визначених місцях.

За першу половину травня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 123 порушення
За першу половину травня Житомирський рибоохоронний патруль виявив 123 порушення

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: